Morate da poštujete Hrvatsku i njene simbole! Kolinda teroriše Srbe u Vukovaru

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.01.2019

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da Hrvatska ne mora da se voli, ali ako se živi u njoj mora da se poštuje, kao i njene institucije i njeni simbole, ali se isto tako ne sme manipulisati decom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kolinda Grabar Kitarović

Ona je tako odgovorila na pitanje regionalne N1 televizije da li je problematičnije to što mladi Srbi u Vukovaru nisu ustali prilikom intoniranja hrvatske himne ili to što je gradonačelnik tog grada Ivan Penava objavio taj snimak na stranicama grada.

- Na Vukovar se očito moramo malo skoncentrisati. Ne možemo da prebacujemo odgovornost ni na gradonačelnika niti na bilo koga. Mislim da razgovor o Vukovaru samo jednom godišnje tokom obeležavanja Kolone sećanja nije dobro. Treba rešiti i pitanja iz prošlosti, dakle, procesuiranje ratnih zločina i sve ostalo, medutim, valja se okrenuti i budućnosti - rekla je hrvatska predsednica.

Prema njenim rečima, trebalo bi razmisliti da se u Vukovaru napravi posebna ili neoporezovana zona ili nešto što bi privlačilo građane zemalja u okruženju, poput Srbije i Mađarske, da dolaze da kupuju tu.

- Puno političkih problema i nestabilnosti proizlazi iz privrednih i socijalnih problema i pitanja. A da treba poraditi na obrazovanju i da se treba suočiti i s tim kurikulom iz istorije i da treba biti vrlo realan - treba. I treba da postoji rasprava koja nije ostrašćena - rekla je Grabar Kitarovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading