VUČIĆ U VLADIČINOM HANU: Stopa nezaposlenosti u Srbiji 10,6 odsto!

Autor: Tanjug

Vesti

18.08.2017

11:30 >> 12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je stopa nezaposlenosti u našoj zemlji na najnižem nivou i trenutno iznosi 10,6 odsto.

RepublikaFoto: Tanjug
Vučić u fabrici "Teklas"

On je pojasnio da su tome doprineli i sezonski poslovi, ali kada ih ne bude bilo da će stopa nezaposlenosti biti između 12 i 13 odsto.

Govoreći o stranim investitorima koji dolaze u Srbiju, Vučić je rekao da to što je 35 kompanija ušlo u procedure za dobijanje subvencija zapravo znači 22.341 novih radnih mesta.

- Hoću Kraljevčane da obradujem, uskoro stižu dve kompanije i ima prostora za 5.000 novih radnih mesta - rekao je predsednik.

On je dodao da je cilj da se pogoni otvaraju u nerazvijenim opštinama, Bojniku, Babušnici, gde ljudi napuštaju svoje kuće i odlaze u veće gradove.

- Imamo problema sa zapadom Srbije, Bajina Bašta - Valjevo, Loznica, tu ćemo morati da ojačamo. Naravno i istok Srbije - zaključio je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading