TAČI NASTAVLJA DA GLUMI: Sad je najbolji trenutak za mir!

Autor: Tanjug/Blik

Vesti

26.01.2019

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da, ako se postigne mirovni sporazum između Albanaca i Srba, nikada više neće biti rata između dva naroda, i ocenio da je moguće da takav sporazum bude postignut u narednim mesecima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Tači je, u intervjuu za švajcarski dnevnik "Blik", kazao da "onaj ko ometa postizanje mirovnog sporazuma, preuzima na sebe odgovornost za nove međuetničke tragedije između Albanaca i Srba, a možda i šire".

- Put ka miru će, u svakom slučaju, biti kraći nego period pun konflikata, koji je iza nas - istakao je Tači.

Na konstataciju da građani nikada ne žele rat, ali da ga uvek pokrenu političari, on je ocenio da u Srbiji još postoje ljudi koji govore o ratu, što je opasno i što čini mirovni sporazum još važnijim.

- Ako sada doživimo neuspeh, ne mogu isključiti mogućnost da će u budućnosti ponovo doći do konflikta. Posmatramo na obe strane rast nacionalizma i radikalizacije - ocenio je Tači, ali je istakao da je, međutim, "sada najbolji trenutak za mir".

On je ocenio i da su i Beograd i Priština snažno fokusirani na to da postignu definitivni mir. Podsetio je da taj proces vodi EU, podržana od SAD, a čini se da ga, kako kaže, prihvata i Rusija. On je podvukao da je mir neophodan i da se radi u svim pravcima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading