Đilas okuplja separatiste: Savez za Srbiju bogatiji za još jednog člana

Autor: Alo, Republika

Vesti

25.01.2019

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savez za Srbiju Dragana Đilasa postao je u sredu bogatiji za još jednog koalicionog partnera, a radi se o Demokratskoj zajednici vojvođanskih Mađara (DZVM), koju predvodi Aron Čonka.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Dragan Đilas

Ta stranka zalaže se za separatizam, cepanje Srbije, odnosno odvajanje Vojvodine, a prepuna je ekstremista kojima nije dovoljna "samo autonomija Vojvodine“.

Najčudnije je što Boško Obradović, jedan od lidera SZS-a, poznat po svom stavu da bi ukidanjem autonomije Vojvodine nestao separatizam oberučke prihvata novog koalicionog partnera, koji je, prema nekim ocenama, radikalniji i od Mađarskog pokreta.

- Mi moramo neke naše poglede i neke naše političke stavove da ostavimo po strani, da nađemo ono što je zajedničko i da se udružimo u jednu kolonu kako bismo smenili ovu vlast - rekao je Aron Čonka iz DZVM-a prilikom stupanja u SZS-u.

A on je jednom prilikom izjavio da "ukoliko Srbi dobiju široku autonomiju na Kosovu, onda široku autonomiju treba da dobiju i Mađari u Vojvodini“.

- Ukoliko će 80.000 Srba iz četiri opštine na Kosovu dobiti široku autonomiju, čije je ostvarivanje već započeto na osnovu briselskog sporazuma, u tom slučaju i Mađari u južnim krajevima (Vojvodini) s pravom zahtevaju široku autonomiju - rekao je Čonka.

Milenko Jovanov, potpredsednik SNS-a, kaže da će se Boško Obradović s novim partnerom sigurno lepo slagati.

- Obradović će se usaglasiti sa svima onima za koje mu Đilas kaže da se mora usaglasiti. On je odavno izgubio i svoj stav, i mišljenje, i pretvorio se u običnog Đilasovog agresivnog poslušnika i ljudski plastelin, koji Đilas oblikuje kako god poželi. Marširao je pod zastavama LGBT organizacija, pod zastavama SFRJ, pod separatističkim vojvođanskim zastavama u Novom Sadu, izrađenih po ugledu na katalonske zastave, pa mu ni ovo novo društvo neće teško pasti - kaže Jovanov.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
misa

25.01.2019 12:50

slican se slicnom raduje

ma

25.01.2019 12:50

sve sami nasilnici

maja

25.01.2019 12:51

dzabe,gradjani ne zele nazad u proslost

Nikoletka

25.01.2019 12:53

Jao kakva cast,kad ovaj clan upali lampicu ima da gori SzS od ideja i tema.