Počela borba do istrebljenja u SZS: Jeremić razradio plan kako da skine Đilasa

Autor:

Vesti

24.01.2019

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke i jedan od lidera Saveza za Srbiju (SZS), razradio je strategiju preuzimanja te organizacije od Dragana Đilasa. Kako kaže izvor Srpskog telegrafa, Jeremić u toj nameri ima i podršku pojedinih organizatora protesta koji se svake subote održavaju u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Rade o glavi jedan drugom: Vuk Jeremić i Dragan Đilas

- Nije slučajno što je baš u momentu dok je on predsedavajući u SZS, pošto se lideri na toj poziciji rotiraju, stigao poziv organizatora navodno građanskog protesta da se namere opozicije artikulišu u politički plan. Naširoko se priča da je to zapravo dogovor Jeremića i braće Branislava i Sergeja Trifunovića, sa kojima je prijatelj, a sve sa ciljem da tu situaciju iskoristi kako bi se nametnuo kao neformalni lider saveza i potisnuo Dragana Đilasa - objašnjava izvor našeg lista iz SZS.

Naš sagovornik dodaje i da Jeremiću na ruku ide i to što se Đilas svojim javnim istupima poslednjih dana, a pre svega napadom na studente, loše pokazao čak i u očima građana koji podržavaju opoziciju.

Dogovorio se sa braćom Trifunović da pošalju pismo opoziciji da se izjasni baš u trenutku dok on predsedava u SZS

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ne isključuje da Jeremić, koji jedini ima kakvu-takvu stranačku infrastrukturu, pokušava da protest usmerava i kontroliše.

- Štaviše, po stepenu prisustva njega i njegovih saradnika, to nije samo utisak već nešto činjenično dokumentovano. S druge strane, dok Jeremić preuzima medijsku inicijativu i paktira sa vođama protesta, Đilas još odlaže postupak formiranja stranke, a njegovi saradnici na Tviteru prave štetu protestu, varvarski napadajući novinarke i javne ličnosti koje ne podržavaju njihove stavove. Đilasovo nesnalaženje i oklevanje Jeremić koristi da se politički nametne. Nije mu to prvi put u karijeri - istakao je Stanković.

Vuk Jeremić je, inače, prekjuče na konferenciji SZS poručio da građani očekuju od opozicije da predstavi politički plan, kao i garancije da će se on posle smene predsednika Vučića stvarno sprovesti.

- Savez za Srbiju prihvata tu vrstu odgovornosti. Smatramo da su platforma SZS od 30 tačaka i dokument opozicije o izbornim uslovima dobra polazna osnova i da je prelazna vlada stručnjaka u kojoj neće sedeti niko od nas lidera opozicije najbolji garant da neće sve ostati isto - rekao je Jeremić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (49)

Loading
Goran J

24.01.2019 18:58

Znao sam da neće dugo trajati ljubav u takvoj interesnoj skupini! Međusobno će se politički anulirati jer ni jedan pojedinačno kao ni svi zajedno ne vrede ništa!

Tale

24.01.2019 18:59

Kako mogu ostati složni kada su toliko različiti. Jedino zajedničko im je iracionalna mržnja prema Vučiću koji se bori za Srbiju ako lav!

Ruska

24.01.2019 19:05

Spojila ih je mrznja prema Vucicu a razdvojice ih mrznja jednih prema drugima plaseci se ko ce vise uzeti ako se domognu vlasti.

Ruska

24.01.2019 19:06

Kada se napravi savez od ljudi koji se gori od goreg vrlo brzo i pukne.