(FOTO) Vučić u Davosu prisustvovao govoru Angele Merkel: Popodne sastanak sa kancelarkom

Autor: Republika

Vesti

23.01.2019

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas u 16:30 sati u Davosu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Glavna tema, pored Kosova biće i dolazak kancelarke u Srbiju.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Vučić iz prvog reda pratio govor Angele Merkel

Nemačka kancelarka je danas održala govor na Svetskom ekonomskom forumu, kome je prisustvovao i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Ona je započela svoj govor pozdravljajući članove svog kabineta (ministre) koji su danas tu, jer je prošle godine u isto vreme na forumu u Davosu, Angela bila "bez vlade".

Prošle godine govor je završila rečenicom: "Odoh da formiram Vladu, nadam se."

Danas je govorila o ekonomskim reformama, Nemačkoj, EU, ekonomskoj situaciji, kao i o većem ekonomskom uticaju Kine i Indije.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije

Vučić i Merkelova poslednji put su se sastali u novembru u Parizu na obeležavanju stogodišnjice od pobede u Prvom svetskom ratu. I tada je tema bio dijalog Beograda i Prištine, ali i potez prištinskih vlasti koje su u tom trenutku uvele porez od 10 odsto na robu iz Srbije i BiH.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Vučić sa Aleksom Stubom, bivšim premijerom Finske i Vernerom Hojerom, predsednikom Evropske investicione banke, na Angelinom obraćanju

Kancelarka je tada poručila da želi da pomogne da se u regionu zapadnog Balkana održi mir i stabilnost.

Sastanak sa brojnim svetskim zvaničnicima

Tokom tri dana u Davosu, Vučić će imati brojne bilateralne susrete sa svetskim zvaničnicima. Pored Merkelove, sastaće se sa evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom, premijerom Slovenije Marjanom Šarecom, kao i s predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumantrom Čakrabartijem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Mima

23.01.2019 14:14

Jos jedna prilika da ponovo dobijemo podrsku od nemacke kancelarke.

Zoran

23.01.2019 14:18

Merkelova dolazi u Beograd sto treba mudro iskoristiti i pritisnuti Pristinu.

Nikoletka

23.01.2019 14:26

Nakon govora susret sa predsednikom za rezime dijaloga i apsolviranje svih pitanja kone nam moze Merkelova konstruktivno pomoci.

Nk

23.01.2019 14:34

Ocekujemo pozitivne rezultate