Novosadski odbor žena SNS se oglasio povodom Trifunovićevog napada na našu novinarku Ivanu Žigić!

Autor: Republika

Vesti

23.01.2019

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članice Novosadskog odbora SNS i odbornice u Skupštini grada Novog sada osudile su danas uvrede glumca Sergeja Trifunovića upućene novinarki Srpskog telegrafa Ivani Žigić i poručile da vređanje žena nikada ne može da bude normalno u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ivana Žigić

- Odlučile smo da ne ćutimo, jer ukoliko ćutimo, to znači da nemamo ništa protiv kada neko naše sestre, majke, drugarice, koleginice ili ćerke naziva k….m. To nikada ne može da bude normalno u Srbiji - rekla je na pres konferenciji član IO SNS i šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Novog Sada Dina Vučinić.

Ona je rekla da Trifunović nije opasan “kao pojedinac”, ali da on izgovara ono što misli njegova okolina.


“Kroz Trifunovića govore Dragan Ðilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić… To sto u SzS ćute je dokaz da su Ðilas, Jeremić i Obradović nalogodavci Sergeja Trifunovića”, rekla je Vučetić. Ona je navela da je Trifunović demonstrirao kako u SzS vide žene u Srbiji i upitala šta je njihova ideologija i sa čim će sutra na izbore.

“Da li će sa mržnjom prema Aleksandru Vučiću ili će na izbore sa pozivom na linč nad ženama. I, ne brinite, oni se izbora najviše i plaše, ali to što oni danas rade je silovanje zdravog razma”, rekla je Vučetić. Kako je rekla, SNS je stvorila Srbiju u kojoj su žene poštovane i cenjene i poručila da se nasilje neće tolerisati i da se neće dozvoliti da bilo ko vređa žene, digne glas ili ruku na njih ni na ulici, ni na društvenim mrežama, ni u parlamentu.
RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Sergej Trifunović

Poslanica Skupštine Srbije Jasmina Obradović rekla da je da vređanje žena zahteva jasnu i glasnu raakciju svakoga kome je, kaže, stalo do normalne i pristojne Srbije. “Pozivam sve žene da zajedno poručimo - stop nasilju nad nama, ženama. Pokažimo žensku solidarnost i kažimo - ne, mi vas se ne plašimo”, rekla je Obradović i apelovala na sve - medije, ciivlni sektor i one koji brinu o rodnoj ravnopravnosti da reaguju na uvrede i govor mržnje.

Kako je rekla, danas ne bismo imali ovakve uvrede da se na vreme i na pravi način reagovalo na napade premijerke Ani Brabić, “kada je (Željko) Veselinović pozivao na njeno silovanje, a Trifunović nastavio u istom maniru”. “Zar je drugačije mišljenje od njihovog greh, da li je to poziv da napadaju? Bojim se da jeste, jer za njih postoje samo dve vrste mišljenja - njihovo i pogrešno, a pogrešno mišljenje se kažnjava, bar tako oni misle, a tako i rade”, kazala je ona.

SNS je, kaže, pokazala nultu toleranciju prema svakom obliku nasilja.

“Njima nasilje nad ženama prerasta u predizborni program, izbora kojih se oni jako boje, koji još uvek nisu ni najavljeni, a oni ih jednoglasno ne prihvataju i kažu da će ih bojkotovati. Poražavajuće je, tužno je, a svima je jasno da oni program za budućnost i nemaju. A, kakva im je prošlost, to su građani Srbije dobro osetili. Ne ponovilo se”, rekla je Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading