Biljana Popović Ivković o skandalima Trifunovića: Sad je jasno, u SZS su ženomrsci

Autor: Tanjug

Vesti

22.01.2019

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Funkcionerka SNS Biljana Popović Ivković izjavila je večeras da su uvrede koje je glumac Sergej Trifunović uputio novinarki Srpskog telegrafa zapravo program Saveza za Srbiju, jer su, kaže, žene žrtve njihove političke ambicije da se vrate na vlast.

RepublikaFoto: Tanjug
Biljana Popović Ivić

Ivković je naglasila da je program SNS pristojna Srbija, a ne Srbija u kojoj se žene nazivaju pogrdnim imenima, samo zato što misle drugačije ili podržavaju predsednika Aleksandra Vučića.

- Sada je već potpuno jasno da je jedini program SzS agresija, mržnja, nasilje i omalovažavanje. Oni su ženomrsci. Po njihovom merilu žena mora biti sluškinja, podređena muškarcu i nema prava na mišljenje i stav - rekla je Ivković za TV Pink.

Ona ističe da su takve poruke opasne za društvo u celini, jer se, kaže, time šalje poruka nasilnicima da mogu slobodno da tuku, maltretiraju i ubijaju svoje žene.

 

 

Prema njenim rečima, zabrinjavauće je da čak ni osude u javnosti nisu uticale da Trifunović prestane sa uvredama, već je nastavio da vređa žene da Tviteru, a sinoć je otišao i korak dalje uporedivši predsednika Srbije sa Adolfom Hitlerom.

"Protivotrov" za verbalno nasilje u našem društvu prema ženama, smatra Ivkovićeva, jesu svakodnevna osuda takvog nasilja i osnaživanje žena.

- Borićemo se za rodnu ravnopravnost i borićemo se protiv svakog vida diskrimincije, a oni imaju priliku da na nekim narednim izborima okušaju svoju sreću, pa da vidimo da li će građani glasti za egoiste i nasilnike ili za one koji žele prosperitet, ekonomski napredak i budućnost za svoje građane - rekla je Ivković

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Tijana

22.01.2019 18:58

Pa zar se ovakvom politikom bore za vlast i presto?

Marko Lučić

23.01.2019 07:16

@Tijana - Tijana:Ma njih samo interesuje da se dočepaju vlasti, i ne biraju sredstva.

Eleonora

22.01.2019 19:00

Ja bih to nazvala bespomocnim bahatim muskarcicima, nesposobnim za bilo sta dobro, sem da vredjaju zenski svet.

Hajnalka

22.01.2019 19:02

Malo je reci nevaspitani. To je skup bespomocnih muskaraca koji znaju samo da napadaju i vredjaju prvo zene, pa sve na dalje sto je vredno i dobro.