Zaustavimo primitivne uvrede Sergeja Trifunovića: Nova peticija kruži internetom, evo kako možete da potpišete

Autor: Republika

Vesti

22.01.2019

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sergeju Trifunoviću se mora stati na put! Nakon što je kandidat Dragana Đilasa za predsednika stranke PSG brutalno uvredio novinarku Srpskog telegrafa, a prethodno se "proslavio" sličnim uvredama na račun predsednice parlamenta Maje Gojković i glavne urednice "Studija B" Ivane Vučićević, na internetu se pojavila peticija kojom se traže sprečavanje daljeg verbalnog nasilja i govora mržnje.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Bahat i time se hvali: Sergej Trifunović

Poziv da potpišu peticiju upućen je i Draganu Đilasu i predstavnicima Saveza za Srbiju, kao i svim građanima koji smatraju da Trifunovićevo nazivanje novinarki "kurvama" skadalozno i nedopustivo.

Peticiju pod nazivom "Sprečite govor mržnje Sergeja Trifunovića" možete potpisati ovde.

Podsetimo, Trifunovićevo skadalozno ponašanje osudio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je iz Davosa poručio "oni koji žene nazivaju kurvama svakako nisu deo pristojne Srbije".

Takođe, i istaknuti članovi vladajuće stranke oštro su osudili Trifunovićeve pretnje, dok se opozicioni lideri, kojima su puna usta medija i slobode medija uglavnom nisu oglašavali.

Uz to, i medijska udruženja uglavnom su ostala nema na apele da se Trifunovićev primitivizam najoštrije osudi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
dejana

22.01.2019 17:09

Nedopustvivo je kako fizicko, tako i verbalno nasilje nad zenama. Pristojna Srbija se stidi svih uvreda koje su iznete na racun zena, novinarki, politicarki, i majki koje na pristojan nacin artikulisu svoj politicki stav, a koji se opoziciji ne dopada.

Mina

22.01.2019 17:11

Oštro osuđujem pretnje i uvrede od strane Trifunovića.

Marija

22.01.2019 17:12

Zbog takvih neuracunljivih kao sto je Sergej zakon u Srbiji mora da se menja jer takve stvari nesmeju da se dozvoljavaju.

Marica

22.01.2019 17:12

Njegovim bahatostima i bezobrazluku se mora stati na put! Ponasanje koje je preslo sve granice!