Vesna Stanojević šokirana Trifunovićevim uvredama: Verbalno nasilje lako pređe u fizičko!

Autor: Tanjug

Vesti

22.01.2019

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević ocenjuje da su uvrede koje je Sergej Trifunović uputio novinarki „Srpskog telegrafa“, koju je između ostalog nazvao i k....m, potpuno skandalozne i zabrinjavajuće.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Vesna Stanojević

- Žene su postale svakodnevna meta uvreda u Srbiji i prosto se postavlja pitanje - šta se ovde dešava? Takve vrste uvreda, koje se objavljuju na društvenim mrežama i u medijima, inspiracija su svima onima koji zlostavljaju svoje žene i čine nasilje u porodici. Prosto, ako vi možete da kažete za nekoga tako ružne reči i još i gore, koje sam imala prilike da čujem u poslednje vreme, svaki građanin Srbije koji ima iole problema sa svojom partnerkom pomisliće: ''A što ne bi mogao i ja to da kažem, ako može on?''- upozorava Stanojević za Tanjug povodom Trifunovićevih brutalnih javno upućenih uvreda novinarki Ivani Žigić. 

Ona podseća sve u Srbiji da uvrede predstavljaju verbalno nasilje, ali da verbalno nasilje vrlo lako može da pređe i u teže oblike, u fizičko nasilje, koje se neretko završava i smrtnim ishodom.

 

 

- Sigurna kuća je puna i žena i dece koji su morali da potraže spas od nasilja - upozorava Stanojević. 

Na pitanje da li predstavnici Saveza za Srbiju vređanjem žena samo zato što drugačije misle od njih i podržavaju Aleksandra Vučića, podstiču nasilnike da podignu ruku na najbliže, Stanojević kaže da se time apsolutno šalje poruka nasilnicima u Srbiji: 

- Dajete šlagvort nekome da smatra ''ako može on, a zašto ja ne bi mogao''? Tim primerima otvarate vrata nasilju u Srbiji i time stvaramo još veće nasilje. Zašto ne možemo da prekinemo sa nasiljem i da ga smanjimo? Upravo zato što inspiracije razne vrste dolaze od onih koji bi trebali da daju pozitivne primere - zaključuje Stanojević. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Tifani Rok

22.01.2019 17:08

Strogo mora da se osudi i kazni ovakvo nasilnicko ponašanje i govor mržnje!

Sanja

22.01.2019 17:11

Sergeju ovakvo ponasanje ne treba ni za sta. Samo se spustio na najnize grane...

Marko

22.01.2019 17:13

Covek koji je spreman da verbalno nasrne na jednu damu, bice spreman sve da uradi!

OGI

22.01.2019 17:20

Maskota SzSa i dalje nastavlja sa najprimitivnijim vredjanjem svih ciji stavovi nisu po njegovom ukusu. Jos je i pokusao da bude duhovit, ali duhovitost mu je na nivou njegovih glumackih dometa, dakle veoma niska