VUČIĆ U DAVOSU O NAPADU NA NOVINARA GROCKE: Očekujem da ceo slučaj zaključimo za 7 do 10 dana!

Autor: Tanjug

Vesti

22.01.2019

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, na sesiji "Medijske slobode u uslovima krize", ukazao je da je Srbija uspela značajno da unapredi svoju ekonomiju, te da je ponosan na ekonomske reforme i njihove rezultate.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

- Po prvi put imamo tri godine zaredom suficit u budžetu, rast BDP od 4,5 odsto što je jedna od najvećih u regionu i EU, i što je javni dug smanjen sa 79 odsto na manje od 50 procenata. Sve što se ekonomije tiče uradili smo dobro - objasnio je on.

Kad je reč o slobodi medija u Srbiji, Vučić je istakao da je glavni problem izrazita polarizacija medija.

Vučić je podsetio na slučaj kada je Metju Karuan Galicija, sin ubijene novinarke sa Malte i takođe učesnik panela, na jednoj konferenciji u Poljskoj, gde je dobio informacije od srpskih novinara da je stanje u medijima u Srbiji teško i da se nešto može dogoditi, reagovao tako da je preneo da će Srbija biti sledeća zemlja u kojoj će biti ubijen sledeći novinar u Evropi.

-Međutim, to se nije dogodilo. Desilo se u pet zemalja EU, kao i pucnjava na novinara u Crnoj Gori. Ali, nisam tu da napadam Metjua- dodao je on.

Preneo je da se u Srbiji ipak nešto dogodilo, da je jednom novinaru, koji je napisao nešto u jednom lokalnom mediju, za koji on nije ranije čuo, zapaljena garaža, te da se požar prelio na kuću, pa mu je čitava porodica bila ugrožena.

- Tada sam se setio Metjuovih reči. Mislio sam da se kod nas ne može tako nešto desiti. Mi smo uhapsili počioce i onog koji je dao pare, a i znamo ko stoji iza toga, koga još nismo uhapsili, ali očekujem da ćemo finalizirati ovaj slučaj za nedelju ili 10 dana- rekao je, govoreći o slučaju ugrožavanja bezbednosti novinara Milana Jovanović iz Vrčina.

Posle toga, kaže, počeo je da strepi.

- Moramo da završimo ovaj slučaj i budemo brutalni u sličnim slučajevima - poručio je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
star

22.01.2019 14:37

Naši državni organi moraju biti brutalniji prema počiniocima napada na novinare i sudstvo da im odreže adekvatne kazne za ta nedela.

Giga

22.01.2019 14:44

Kao i sve reforme mi unapredjujemo i reformu medija,uz savete Eu i nase zalaganje,u najskorije vreme cemo poboljsati vec vidno bolje stanje u medijima.

Maja

22.01.2019 14:44

Smatram da mediji imaju i te kako veliku slobodu.

Maja

22.01.2019 14:48

Sigurna sam da ce biti ovako kako Vucic kaze