Transparentnost: Iz kojih pobuda UNS, NDNV i NUNS očigledno podržavaju napade na novinare Srpskog telegrafa?

Autor: Republika

Vesti

22.01.2019

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost sa zgražavanjem konstatuje glasno i neprincipijelno ćutanje medijskih udruženja UNS, NDNV i NUNS na odvratan govor mržnje, pretnje i uvrede koje kandidat Dragana Đilasa za predsednika stranke PSG Sergej Trifunović upućuje novinarkama redakcije Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Sergej Trifunović

- Medijska udruženja UNS, NDNV i NUNS pokazuju otvorenu podršku pretnjama, uvredama i govoru mržnji koje političar Sergej Trifunović upućuje novinarkama redakcije Srpskog telegrafa. Podrška medijskih udruženja na ovakve napade na novinare jedne redakcije pokazuje subjektivnost i elementarni neprofesionalizam medijskih udruženja koja, očigledno, rade na "žeton" i ako nema "žetona" - nema ni reakcije. Ako je već tako, obavestićemo Reportere bez granica da su pogrešno shvatili medijsku  situaciju u Srbiji i da je sada jasno da loš položaj medija ne generiše vlast, već upravo medijska udruženja koja imaju duple aršine i ćutanjem podržavaju napade na novinare od strane političara Sergeja Trifunovića, umesto da ovaj siledžija bude osuđen iz izopšten iz javnog života Srbije - stoji u izjavi generalnog sekretara Maria Spasića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Dragiša

22.01.2019 09:24

Biće da je profesionalnost odavno izlapela a da je danas u modi finansijski lobi.

Milan

22.01.2019 09:26

Previse je Trifunovic umislio da je neko i nesto, previse sebi daje za pravo. Niko ne sme tako da se ponasa.

Milan

22.01.2019 09:27

Ma to je prevršilo svaku meru,niko ne sme da bude ugroržen.

jirgen

22.01.2019 09:31

Sve ovo sto selektivno rade UNS NUNS i ostali ne doprinosi u poboljsanju odnosa prema novinarima.Jer ne moze jedni da se stite a za druge da se precutkuje.