Angela dolazi u Beograd?

Autor: Tanjug

Vesti

21.01.2019

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sastanku srpskog predsednika Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, pored Kosova, ekonomske saradnje i evrointegracija Srbije, razgovaraće se i o ponovnom dolasku "najmoćnije žene Evrope" u Beograd.

RepublikaFoto: Promo foto
Vučić i Merkelova

Sastanak u Davosu, "14. po redu, demonstrira blizak odnos dvoje lidera, ali ovaj put, prema oceni analitičara, imaće poseban značaj zbog pređašnje posete predsednika Rusija Vladimira Putina Srbiji.

List prenosi ocenu jednog svog izvora da "Merkelova pokazuje ličnu zainteresovanost za Srbiju i region, želju da pomogne u rešavanju kosovskog pitanja" i da se "zato trudi da bude priusutna".


- Nemačkoj je važno da Balkan bude stabilan. Merkelova je Vučiću jednom već istakla da bez stabilnog Balkana nema stabilne Evrope. Poznato je da njih dvoje imaju blizak odnos, što je važno za odnose Srbije i Nemačke - rekao je taj izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading