(FOTO) Vučić: Bićemo lojalan partner Palaua

Autor: Tanjug

Vesti

21.01.2019

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je predsedniku Palaua Tomasu Remengesou što je njegova zemlja odlučila da poništi priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Tomas Remengeso i Aleksandar Vučić

Vučić mu je priredio dobrodošlicu ispred zgrade Generalnog sekretarijata Predsednika Republike.

Predsednik Srbije je rekao da odnose Beograda i Prištine treba rešavati dijalogom, uz poštovanje principa međunarodnog prava, i izrazio nadu da će biti stvoreni uslovi za nastavak dijaloga, uz posredstvo Evropske unije.

Kad je reč o bilateralnim odnosima sa Palauom, predsednik Vučić je istakao da je potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu i saradnji stvorena osnova za razvoj saradnje u različitim oblastima.

Memorandumima o razumevanju izdvojene su oblasti obrazovanja i naučnih istraživanja, odnosno omladine i sporta, kao oblasti sa najviše mogućnosti za saradnju, te je predsednik Vučić predložio nekoliko konkretnih projekata, koji bi mogli biti realizovani u tim oblastima, kao i u oblasti energetike i informacionih tehnologija.

"Bićemo lojalan partner Palaua"

On je rekao da će Srbija biti lojalan partner Palaua i najavio imenovanje nerezidentnog ambasadora u toj zemlji, kako bi se više radilo na razvoju odnosa naših dveju zemalja, navodi se u saopštenju Pres službe Predsednika Srbije.

Predsednik Remengeso je rekao da odnosi Srbije i Palaua treba da budu zasnovani na poštovanju, razumevanju i saradnji, predloživši i intenzivniju saradnju u međunarodnim organizacijama, zasnovanu na zajedničkim interesima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

On je, s tim u vezi, izdvojio značaj zaštite čovekove sredine i smanjenja negativnih posledica klimatskih promena.

Predsednik Remengeso je izrazio zadovoljstvo zbog posete Srbiji, jer će se zbog toga o našoj zemlji više znati u Palauu i drugim zemljama u tom regionu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Gospodja Ministarka

21.01.2019 14:29

Vrlo smo srdacno docekali predsednika ove malo poznate republike. Imenovanje ambasadora je nacin da se saradnja uspostavi na jos visem nivou.

Uroš

21.01.2019 14:30

Srbija zna da ceni poteze država koji povlače priznanja.

Damir

21.01.2019 14:34

Sve vise se svet okrece prema Srbiji.

Darko

21.01.2019 14:42

Bravo, ovako se vodi politika. Svaka cast, idemo jos zemalja koje ce povuci priznanje KiM.