Važan gost iz regiona stiže u Beograd na poziv Vučića

Autor: Republika

Vesti

21.01.2019

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Slovenije Borut Pahor boraviće u zvaničnoj poseti Srbiji 28. i 29. januara na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a svrha posete je učvršćivanje dobrih političkih odnosa i sveobuhvatne saradnje dve zemlje, sa akcentom na ekonomsku i kulturnu saradnju, saopšteno je iz Pahorovog kabineta.

Foto: Tanjug/D. GOLL
Pahor i Vučić

Kako se navodi, to će biti prilika za upoznavanje unutrašnje političke situacije u Srbiji i očekivanja Beograda u vezi sa napretkom u procesu pregovora sa Evropskom unijom, prenela je agencija Morel.

Glavne teme razgovora biće bilateralna saradnja, sa naglaskom na jačanje ekonomske saradnje i saradnje u oblasti kulture, približavanje Srbije Evropskoj uniji, stanje u regionu i druga aktuelna pitanja vezana za migracije, bezbednost i budućnost Evropske unije. Predsednici će posebnu pažnju posvetiti ovogodišnjem samitu Brdo-Brioni, koji će se u maju održati u Albaniji. Pahora će pratiti poslovna delegacija sastavljena od predstavnika kompanija, a u delegaciji će biti i ministar kulture Dejan Prešiček, državni sekretar Ministarstva inostranih poslova Simona Leskovar, državni sekretar Ministarstva za ekonomski razvoj i tehnologiju Eva Štravs Podlogar i državni sekretar u Ministarstvu kulture Jan Škoberne. Biće organizovan i srpsko-slovenački poslovni forum, a predstavnici više kompanija održaće bilateralne sastanke, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Mara

21.01.2019 13:53

Bice velicanstveno docekan.

Okan

21.01.2019 14:04

Vazan susret i sansa da unapredimo odnose,imamo i povoljnu klimu za privlacenje investitora.

Maja

21.01.2019 14:04

Svaki gost je dobro dosao u Srbiju. Srbija je zemlja ljubavi.

Tamara

21.01.2019 14:11

Srbija stvara sve vise prijatelja.