Brnabićeva: Putinova poseta Srbiji ne može da smeta Briselu

Autor: Tanjug

Vesti

18.01.2019

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je jako zadovoljna posetom predsednika Rusije Vladimira Putina koja je, kako je ocenila, izuzetno važna u političkom i ekonomskom smislu, a koja apsolutno ne može da zasmeta Srbiji na putu evrointegracija.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Putin u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

- Apsolutno ne može da zasmeta. Ti odnosi su jako dobri, vodimo transparentnu i iskrenu politiku. Brisel zna za naše tradicionalne veze, političke i ekonomske, kao i što Moskva zna za aspiracije Srbije u EU - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara da li poseta Putina može da zasmeta Briselu, a nakon uvodnog dela šeste plenarne sednice Nacionalnog konventa o EU.

- Dobro je da postoji zemlja koja je ovako strateški pozicionirana, da je najbliže članstvu EU, a sa druge strane ima dobru komunikaciju sa Rusijom, koja je čini mi svakako važna EU - kazala je Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug
Ana Brnabić

Bilo je važno da se čuje Putinova poruka da Rusija podržava dijalog Beograda i Prištine i da će podržati svako rešenje koje Beogradu odgovara, rekla je premijerka.

Ocenila je i da veliku čast predstavlja to što je Putin odlikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog.

Upitana da prokomentariše važnost potpisanih sporazuma, Brnabić je kao najvažnije pomenula infrastrukturne sporazume u oblasti železničkog saobraćaja, energetski sporazum u kojem je, za nju, najvažniji proširenje kapaciteta skladišta gasa u Banatskom dvoru.

- Srbiji će biti potrebno još više gasa zbog veće infrastrukturne mreže - rekla je Brnabić i dodala da su za nju važni i sporazumi koji se odnose na digitalizaciju i inovacije, te da će posebnu pažnju obratiti na ugovor o saradnji sa naučno - istraživačkim centrom Skolkovo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Mališa

18.01.2019 13:06

Srpsko-rusko prijateljstvo postoji od davnina i trajaće zauvek.

Marija

18.01.2019 13:23

Putinova poseta je ekonomske privrede i EU saradjuje sa Rusijom uprkos navodnim sankcijama koje imaju.

Tasa

18.01.2019 14:41

Jacanje vec dobre saradnje sa Rusijom je nesto sto je od velikog znacaja za nas.

Lela

18.01.2019 14:44

Srpsko-rusko prijateljstvo postoji od davnina i i neraskidivo je.....