Odlična vest! Rusi potvrdili: Povećaćemo ulaganja u Srbiju za 500 miliona dolara

Autor: Tanjug

Vesti

17.01.2019

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski suvereni fond i njegovi partneri planiraju da povećaju investicije u Srbiji za 500 miliona dolara u naredne dve godine, kaže šef Ruskog fonda za direktna ulaganja (RDIF) Kiril Dmitrijev, prenosi Raša tudej.

RepublikaFoto: facebook.com/Sputnik Srbija
Delegacije Srbije i Rusije predvođenje predsednikom Vučićem i predsednikom Putinom

- Trenutno ruska ulaganja u Srbiji iznose četiri milijarde dolara - izjavio je Dmitrijev, koji je doputovao u Srbiju kao član ruske privredne delegacije u okviru današnje posete predsednika Vladimira Putina Beogradu, dodaje RT.

- Naši (RDIF) partneri su najveći suvereni fondovi u Aziji i na Bliskom istoku - objasnio je on novinarima nakon Putinovog sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, navodi se u informaciji.

- Ulagaćemo, na primer, u razvoj projekta PhosAgro. Ovde imaju veliku bazu za đubriva i razmatraju mogućnost da je prošire zato što je je Srbija veoma dobar logistički centar za rusko đubrivo za Evropu - rekao je Dmitrijev.

 

 

Moskva takođe razmatra mogućnost povećanja isporuka gasa Srbiji, izjavio je ministar energetike Aleksandr Novak, napominjući da su dve strane razgovarale o produženju gasovoda Turski tok i na Srbiju.

RT takođe prenosi izjavu šefa ruske korporacije Rosatom, Alekseja Lihačeva da će Rusija i Srbija sarađivati i u sektoru mirnodopske atomske energije, i da međuvladin sporazum u toj oblasti "prvi put uključuje pitanja saradnje u oblasti inovacija i digitalne sfere". 

- Srpska strana je veoma ozbiljna u vezi sa resetovanjem nuklearne industrije - rekao je

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Jagoda

17.01.2019 19:54

Ako nam je neko uvek pomagao to je bila Rusija. Logicno da ce se takav trend nastaviti cak i povecati.

Jovana

17.01.2019 21:32

Veliki prijatelj Rusija je uvek pomogala Srbiju, tako ce uvek i biti!

Goca

17.01.2019 22:19

Rusija je nas prijatelj veliki i na njenu pomoc uvek mozemo racunati.

Mila

17.01.2019 22:52

Rusija je nas prijatelj na koga uvek mozemo racunati!Sjajne vesti za Srbiju!