Srbija ostala saveznica Moskve: Evo kako BBC piše o Putinovoj poseti Srbiji

Autor: Tanjug

Vesti

17.01.2019

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin dočekan je danas u Beogradu s crvenim tepihom i uz pune vojne počasti, prenosi Bi-Bi-Si.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Bratski: Putin i Vučić

U izveštaju o Putinovoj poseti se ističe da je on u Srbiju doputovao na čelu moćne delegacije s ciljem da "zacementira veze sa zemljom koja teži da se pridruži EU".

Iako je Srbija kandidat za pridruživanje EU, ova zemlja ostaje bliska saveznica Moskve, zaključuje Bi-Bi-Si. 

Britanski medijski servis izvestio je i da je ruski lider odlikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog, a da je Vučić ruskom lideru poklonio štene šarplaninca.

Bi-Bi-Si, takođe, prenosi da je predsednik Vučič pozdravio rastuće partnerstvo dve zemlje i izrazio uverenje da se može unaprediti i bilateralna trgovina.

Britanski servis ukazuje da je 7.000 policajaca danas raspoređeno u Beogradu povodom kratke Putinove posete, kao i da se veliki broj građana okupio ispred Hrama Svetog Save, koji će ruski predsednik večeras posetiti.

Britanski servis je ranije danas, uoči Putinove posete Beogradu, pisao da ruski predsednik upozorava Zapad na Balkan, dok mu Srbija priprema "raskošnu dobrodošlicu".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Boka

17.01.2019 18:26

Bili i ostali saveznici.

Damjan

17.01.2019 18:36

Srbija ce uvek biti saveznik Rusije, jer Rusija jedina ima sluh za nase interese. Nase bratstvo i prijateljstvo seze vekovima unazad i tako ce se nastaviti i u buducnosti.