Evo šta će patrijarh Irinej pokloniti Putinu!

Autor: Tanjug

Vesti

17.01.2019

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh Irinej uručiće večeras ruskom predsedniku Vladimiru Putinu ikonu Svetog Save, u znak lične zahvalnosti i zahvalnosti SPC za podrsku Rusije u završetku gradnje hrama na Vračaru.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Patrijarh Irinej

Ikona, po uzoru na fresku koja se nalazi u Kraljevoj crkvi u Studenici i na kojoj je Sveti Sava prikazan u arhijerejskoj odeći sa jevanđeljem u ruci, rad je našeg najpoznatijeg ikonopisaca Jelene Hinić, rekao je za Tanjug Vladika Stefan, starešina Hrama Svetog Save. 

Ikona je poručena pre mesec dana, kaže autor Jelena Hinić za Tanjug. 

- Velika mi je čast što će predsedniku Putinu danas biti uručena moja ikona. Ne znam nikoga kome bih više želela da bude poklonjena ikona koju sam ja radila - rekla je ona. 

Jelena Hinić diplomirala je slikarstvo na akademiji Srpske Pravoslavne Crkve za umetnost i konzervaciju kao i istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Učestvovala je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu i dobitnik je više nagrada za ikonopis. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Aca

17.01.2019 14:02

Lep poklon i znak paznje naseg poglavara Putinu.

Marija

17.01.2019 14:06

Ovo je samo priznanje za pomoc predsednika Putina da se oslika hram Svetog Save i Putin zasluzuje da ima ikonu najveceg Srpskog sveca.

UROS

17.01.2019 14:22

Danas je cela Srbija na nogama, svi su se okupili da srdacno pozdrave srpsko -rusko prijateljstvo, da pozdrave Putina i Vučića.Veliko je zadovoljstvo videti ih zajedno.Poklon od patrijarha Irineja je divan gest!

Kobi

17.01.2019 14:22

Нека живи руско-српско пријатељство!