Umnik neprijatan svedok za licemerne sile sa Zapada

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.08.2017

07:45 >> 16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić je izjavio u četvrtak da je Unmik neprijatan svedok za sve koji krše međunarodno pravo i da oni zato pokušavaju da ga sklone.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Đurić smatra da je cinično da nam zapadnjaci, koji su nedavno pokušali da menjaju naše granice, sada govore kako nema razgovora o menjanju granica

Ðurić je, komentarišući sednicu u Savetu bezbednosti dan ranije o situaciji na KiM i kako vidi zahteve Prištine za ukidanje Unmika uz obrazloženje da bi taj novac mogao bolje da se potroši, rekao da je jednostano proglašenje KiM nezakonito i da je zato njima potreno da se uklone neprijatni svedoci.

Sakrivanje pogroma i zločina

- Unmik je neprijatan svedok za sve one koji krše međunarodno pravo i ilegalne secesije naše južne pokrajine, pogroma i zločina i svega što se dešava protivno međunarodnom pravu. Sad bi te zemlje koje su pre samo nekoliko godina pokušale da prekrajaju naše granice, a sad govore tobože da nikakve granice ne mogu da se prekrajaju - one bi hteli da sakriju Unmik i da se naprave da je sve oduvek bilo onako kako su oni planirali - istakao je Ðurić gostujući na RTS-u.

On je rekao da je Srbija braneći sebe branila međunarodno pravo, dok su drugi napadajući Srbiju potokopavali temeljne principe međunarodnog prava.

- Cinično je da predstavnici pojedinih zemalja, na primer Velike Britanije kažu da ne može da se razgovra o menjanju granica na Balkanu koje su oni pokušali da promene pre samo nekoliko godina - dodao je Ðurić, dodavši da to pokazuje i da kod pojedinih predstavnika međunarodne zajednice nisu sazreli uslovi za objektivno sagledavnaje stvarnosti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading