Srpski telegraf raskrinkao plan Prištine: Šiptari i dalje kriju snimak!

Autor:

Vesti

17.01.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski telegraf osujetio je prljavi plan prištinskih vlasti da sakriju snimak likvidacije Olivera Ivanovića. Nakon što smo objavili ekskluzivne fotografije, na kojima se jasno vidi šta su kamere snimile 16. januara ujutru u severnom delu Mitrovice, kosovsko tužilaštvo je moralo da prizna da su one autentične. Ipak, nastavili su da lažu, a najnovija, potpuno besmislena tvrdnja, glasi: "Kamere nisu radile u trenutku zločina, već su proradile nekoliko trenutaka kasnije."

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Trenutak neposredno nakon atentata

U Prištini je nakon što smo objavili kadrove snimka koji poseduje i jedna strana ambasada zavladala prava panika jer su u tužilaštvu i kosovskoj policiji od prvog trenutka tvrdili da kamere uopšte nisu radile i da su proradile tek deset minuta posle atentata.

NOVA VERZIJA

Autentičnost naših snimaka potvrdio je juče u izjavi za TV N1 postupajući tužilac u istrazi Oliverovog ubistva Sulj Hodža.

- Te fotografije mi smo imali i ranije, te fotografije su posle ubistva. A što se tiče te kamere iz njegove kancelarije, one nisu radile. Radile su posle ubistva - kaže Hodža.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Oliver Ivanović

Kako se nalupetao tužilac Hodža

Hodža: Te fotografije mi smo imali i ranije, te fotografije su posle ubistva. A što se tiče te kamere iz njegove kancelarije, one nisu radile. Radile su posle ubistva.

N1: Znači ovo su snimci kada su kamere proradile, da li to hoćete da kažete?

Hodža: Da, tako je, ali posle ubistva.

N1: Koliko dugo kamere nisu radile. Dosad smo čuli nezvanične informacije da je to trajalo 12 dana, da su proradile deset minuta nakon toga, da li je to tačno?

Hodža: Ne, ne, malo kraće vreme. Odmah minut ili dva posle toga, tako nešto.

N1: Znači, minut, dva nakon ubistva su kamere proradile?

Hodža: Da.

N1: I ovo su snimci nastali tada?

Hodža: Jeste.

Na pitanje znači li to da je reč o snimcima kada su nadzorne kamere proradile, Hodža je dao potvrdan odgovor, ali i dodao da su one ponovo bile u funkciji tek posle obavljenog zločina. Tužilac je izrekao novu verziju o prekidu rada kamere, pa je naveo da je proradila minut ili dva posle ubistva, a ne deset, kao što su do sada izričito tvrdili.

- Fotografije koje su objavljene nisu potekle iz kosovskog tužilaštva, ne znam odakle su. Istraga nije daleko odmakla, u toku je prikupljanje dokaza i izjava mogućih svedoka - nastavio je tužilac o onome što svi znamo, izbegavajući da kaže kako je moguće da kamera čas radi, čas ne radi.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Đurić

Đurić: Dalje smo odmakli u istrazi ubistva od Prištine

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je Srbija u potpunosti posvećena rešavanju ovog slučaja.

- Srbija od prvog dana nije imala pristup mestu zločina ni dokaznim materijalima o ubistvu Ivanovića, ali je u svojoj istrazi dalje odmakla od prištinske strane, koja nije sprovela policijsku istragu na valjan način. Šta vam govori to što je tolika nervoza zavladala u Prištini kada je predsednik Vučić rekao da smo vrlo blizu toga da imamo konkretne pokazatelje o tome ko je to uradio i da ti tragovi možda vode do nekih veoma važnih ljudi sa prištinske strane - poručuje Đurić.

Potpukovnik KOS u penziji Ljuban Karan kaže za Srpski telegraf da ovakva izjava Hodže pokazuje da se prištinska istraga ne vode profesionalno:

- Očito je da istražni organi Prištine ne žele da urade pravu istragu, što znači da znaju ko je ubica ili su upetljani u čitavu organizaciju ubistva. Profesionalni istražni organi znaju da je brzina pola efikasnosti rešenja slučaja i trebalo bi da imaju na umu da su sveža sećanja osnova rekonstrukcije događaja. Godinu dana je prošlo, a oni i dalje svaki trenutak koriste da pokušaju da napakuju odgovornost Beogradu.

PROVIDNO PRAVDANJE

Dekan fakulteta za bezbednost Miroslav Bjegović smatra da je veoma sumnjivo što deo snimka nedostaje.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Milena i Bogdan upalili sveće

Sa Milenom i malim Bogdanom sveće upalili Vučić, Ana Brnabić...

Milena Ivanović juče je sa sinom Bogdanom zapalila sveće u Hramu Svetog Save, na godišnjicu ubistva supruga. Zajedno sa njom počast su odali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i ministar odbrane Aleksandar Vulin, a ispred hrama se okupio i veliki broj građana.

- Bez obzira na izjavu kosovskog tužioca da kamera nije radila u trenutku zločina, pa se zbog toga navodno ne mogu utvrditi neki detalji ovog terorističkog akta, siguran sam da bi veoma brzo bili prikupljeni svi dokazi da je atentat nekim slučajem uradio neko sa srpske strane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading