NVO pozvale EULEKS da povede nezavisnu istragu o ubistvu Ivanovića

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.01.2019

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa nevladinih organizacija koje deluju na KiM pozvala je Misiju EU na Kosovu da u okviru EULEX-a formira nezavisnu istragu o ubistvu Olivera Ivanovića.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Oliver Ivanović

Istovremeno, predstavnike uticajnih diplomatskih misija na Kosovu pozvale su da podrže ovaj zahtev i doprinesu njegovoj realizaciji.

U saopštenju dostavljenom medijima, povodom godišnjice ubistva njihovog sugrađanina, a zabrinuti i nezadovoljni činjenicom da 12 meseci posle brutalne likvidacije nema relevatnih informacija o počiniocima i motivima ovog zločina, nevladne oranizacije, članice "Empirike", ocenjuju da je "ubistvo Olivera Ivanovića ubistvo slobode, osećaja bezbednosti i dostojanstva srpskog naroda na Kosovu, te da je zbog toga potpuno neosnovano govoriti o normalnom životu na tim prostorima, sve dok se počinioci ne privedu pravdi". 


U potpisu su NVO Aktiv, Humani centar, Centar za prava manjinskih zajednica (CRMC), Centar za zastupanje demokratske kulture - ACDC, Komunikacija za razvoj društva - CSD, Forum za razvoj i multietničku saradnju - FDMC, Mreža za gradjanski aktivizam.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading