Putin stiže, budite spremni: Evo koje ulice će biti potpuno zatvorene

Autor:

Vesti

16.01.2019

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tačna trasa kretanja Vladimira Putina koji dolazi sutra u Beograd praktično se tretira kao državna tajna. Da ne bi došlo do potpunog kolapsa građani ipak moraju da imaju neke informacije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Doček putina u Beogradu 2016. godine

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su preduzete ozbiljne mere bezbednosti zbog posete predsednika Rusije Vladimira Putina o čemu možete da pročitate OVDE.

Za sada se tačna trasa kretanje visoke delegacije drži se u strogoj tajnosti, ali je okvirna zona kretanja otprilike poznata.

Prema zvaničnom programu posete predsednik Vučić će na aerodromnu lično dočekati i pozdraviti svog ruskog gosta, a potom će se zajedno uputiti na Groblje oslobodilaca Beograda, gde će položiti vence oslobodiocima Beograda i na Spomenik Crvenoarmejcu.

 

 

Posle toga, Putinu će, uoči zvaničnih razgovora, ispred Palate Srbija biti priređen svečani doček.

Ruski predsednik će, na putu do sale za sastanak, imati priliku da u društvu svog domaćina, predsednika Vučića, obiđe izložbu "Srpsko-ruske veze u dokumentima Arhiva Srbije od 1804. do 1918“.

Kad i gde će biti blokade ulica

  • Sam centar Beograda biće u blokadi zbog najavljenog okupljanja građana koje je zakazano za oko 15 časova kod Palate "Albanija", na uglu Kolarčeve i Knez Mihailove ulice.
  • Kako su najavili organizatori, odatle će se oko 16.00 uputiti Ulicom kralja Milana, preko Slavije i Bulevarom oslobođenja do Karađorđevog parka i Hrama Svetog Save.
  • Prema tome možemo očekivati da kompletan potez od Trga republike do Hrama bude zatvoren od 15 časova, a saobraćaj na ovim veoma prometnim saobraćajnicama potpuno obustavljen.

Sledi zatim sastanak dva predsednika u takozavnom užem formatu, kada će se Vučiću pridružiti sa srpske strane premijerka Ana Brnabić, kao i potpredsednici vlade i ministri Ivica Dačić i Nebojša Stefanović, a potom će biti sastanak biti nastavljen u širem formatu.

Prema informacijama Tanjuga, Vučić i Putin imaće i tet-a-tet sastanak, za koji je planirano 15 minuta.

Autoput od aerodroma "Nikola Tesla", kao i potez oko Palate Srbija, biće u nekoliko navrata potpuno zatvarani.

 

 

Osim prijema u Palati "Srbija", glavni događaj predviđen je kod Hrama Svetog Save, a predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin trebalo bi da se obrate na ovom mestu okupljenima oko 18 časova, a kako su tekle poslednje pripreme platoa ispred Hrama Svetog Save za dolazak Putina, pročitajte u linku ispod:

Dakle, u popodnevnim časovima izvesno je da će biti zatvoren kompletan potez od Autokomande pa do Slavije, ali se ne zna da li će ruska delegacija doći autoputem do Hrama ili preko Brankovog mosta i centra Beograda.

Zavareni šahtovi, snajperisti na krovovima beogradskih zgrada

U medijima se već danima spekuliše o broju pripadnika službi bezbednosti, koji će biti zaduženi za obezbeđenje dvojice predsednika, pominje se brojka od čak 7.000.

Bilo je spekulacija i da su 250 najelitnijih ruskih specijalaca i lično obezbeđenje Putina već stigli u Beograd.

Prema tim navodima, oni proveravaju putanju kojom će se kretati predsednik Rusije, mesta sastanaka, klima-uređaje, hranu, internet.

Biće zavarivani i šahtovi, a snajperisti će biti raspoređeni po najvišim krovovima zgrada u Beogradu.

U obezbeđenju Putina učestvovaće i Vojska Srbije. Navodno, tri srpska "miga" "preuzeće" avion s predsednikom Rusije čim uđe u vazdušni prostor Srbije, a do tada će na njegov avion motriti PVO ruske vojske.

Sve bezbednosno interesantne osobe biće proverene, a pojačaće se i kontrola kretanja pešaka, naročito na prometnim mestima.

Pripadnici Žandarmerije u punoj opremi biće raspoređeni u centru grada, ali i na železničkoj i autobuskoj stanici, aerodromu i prilazima Beogradu.

Takođe, internet komunikacija Srbije i inostranstva biće oštrije nadgledana.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading