VUČIĆ ZA TASS: Zbog OVOGA me Putin poštuje!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.01.2019

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija je pouzdan partner Rusiji", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu ruskoj agenciji Tass uoči sutrašnje posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

- Ja to mislim, ja to radim tako, ja ne lažem, možda se nekom ne sviđaju moje reči, ali ja mislim da smo pouzdan partner Rusiji. Kada kažem ''da'' predsedniku Putinu, onda mi to i uradimo - rekao je Vučić.

- I kada kažem u Vašingtonu i Briselu da nećemo i da ne želimo da uvedemo sankcije Rusiji - to je istina i fer - kaže srpski predsednik.

Vučić je istakao da je ruski predsednik veoma popularan u Srbiji i da će se veliki broj ljudi, koji želi godinama da ga vidi, okupiti i doći, "samo da ga vidi".

Jedan od razloga Putinove popularnosti u Srbiji je taj što je Moskva spasila Srbiju stigme genocida, istakao je Vučić u intervjuu prvom zameniku generalnog direktora agencije Tass, Mihailu Gusmanu uoči sutrašnjeg dolaska Putina u Beograd.

 

 

Kako je naglasio Vučić, nikada nećemo zaboraviti 2015. godinu kada su (ruski šef diplomatije Sergej) Lavrov i (ruski stalni izaslanik u UN Vitalij) Čurkin po Putinovoj naredbi spasili Srbiju od stigme naroda koji je počinio genocid, kao što je to bilo predloženo britanskom rezolucijom u Savetu bezbednosti UN.

- Nikada to nećemo zaboraviti - istakao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da se uvek konsultuje sa svojim ruskim kolegom, Putinom i da ga pita za savet.

- Upoznajem ga sa svim što se događa i ne lažem, govorim istinu, iako mu se uvek sve ne sviđa - kaže Vučić.

Kako je rekao, to je jedna od stvari koje Putin veoma poštuje.

- I ja to poštujem, jer je on lider velike zemlje, a ja sam lider male zemlje i on pokazuje poštovanje za ovu zemlju i ja sam mu veoma zahvalan - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije podsetio je da je bio pod ozbiljnim pritiskom nakon što je Srbija poslala humanitarnu pomoć Siriji.

- Nismo poslali oružje, već žitarice, puter i šećer, ali su počeli oštri napadi na nas. I kad sam došao kod predsednika Putina i došli su i novinari, rekao sam mu da možemo da pošaljemo jedan ili dva aviona sa humanitarnom pomoći. I Vladimir Vladimirović mi je rekao: Aleksandre, ne radi to, to stvara samo dodatne probleme za tebe - ispričao je Vučić u intervjuu za Tass.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Gospodja Ministarka

16.01.2019 09:46

Rusija nikad nije dala na srpski narod, zato je Srbija znala to da uzvrati velikim prijateljstvom i vernoscu.

Jasna

16.01.2019 09:47

Dobri ljudi se uvek nadju.

milan

16.01.2019 09:47

Imati njegovo poštovanje je velika stvar.

rada

16.01.2019 09:48

Iskrenost i postenje se uvek cene i postuju.A nas predsednik zasluzuje svaku pohvalu.