Ljajić se prijavio Tužilaštvu: Podneo sam tužbu protiv sebe zbog Šešeljeve knjige

Autor: Tanjug

Vesti

14.01.2019

22:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić prijavio je sam sebe Tužilaštvu za organizovani kriminal nakon kleveta Vojislava Šešelja da je vođa narko-kartela, piše sutrašnji "Blic".

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Rasim Ljajić

Ljajić je za list potvrdio da je odlučio sam sebe da prijavi jer mu je dosta da, kako navodi, trpi klevete na svoj račun.

- Rekli su mi u Tužilaštvu da niko nikada još sebe nije prijavio, ali sam svestan da privatnom tužbom ništa ne bih postigao. Ovo više nije politika, borim se za sopstvenu čast - kazao je Ljajić.

Ljajić je, kako navodi list, pošto niko od nadležnih državanih organa nije reagovao na Šešeljeve tvrdnje, a ni lider radikala nije podneo prijavu, sam otišao u Tužilaštvo i zatražio da se svaka od Šešeljevih tvrdnji proveri.

"Blic" dodaje da je imao uvid u prijavu i da u njoj Ljajić navodi da ga je na sednici Skupštine, održanoj 30. oktobra, poslanik Vojislav Šešelj označio kao "glavnog vođu jednog od najjačih narko-kartela", kao i da "policija ima sva operativna saznanja", ali da "niko ništa ne preduzima".

 

 

Svoje optužbe je, kako Ljajić navodi, više puta ponovio javno, a sve je kulminiralo knjigom "Novopazarski kralj heroina Rasim Ljajić", čiji je Šešelj autor.

- Iako su ove tvrdnje u stvarnosti lišene svakog osnova, njihov negativan potencijal u javnom diskursu nikako ne treba potceniti i to ne samo zbog toga što je trgovina drogom teško krivično delo, već i zbog toga što dolaze od javne ličnosti, i što već nekoliko meseci zagađuju javni prostor - navodi se u prijavi.

Ljajić je naveo i da "očito nema drugog načina da se brani od besmislenih i lažni optužbi osim da praktično samog sebe prijavi i zatraži da tužilaštvo svaku od ovih tvrdnji i optužbi detaljno ispita".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading