RASULO U OPOZICIJI: Janković, Jeremić i Pajtić "oduvali" Šuleta

Autor: Republika

Vesti

16.08.2017

16:18 >> 16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pukla tikva u opoziciji! Zbog izjave da je Demokratska stranka spremna da se aktivno uključi i iznese predloge o promeni Ustava Srbije, lider DS Dragan Šutanovac ostao je bez podrške dojučerašnjeg saborca i lidera Pokreta slobodnih građana (PGS) Saše Jankovića. Od Šutanovca se ogradio i Vuk Jeremić ali i bivši predsednik DS Bojan Pajtić

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Napravio pometnju u opoziciji: Dragan Šutanovac, lider DS

Naime, Šutanovac je, gostujući na televiziji N1, naveo da je politički savet DS prošle godine dobio zadatak da uradi izmenu dela Ustava koji se tiče pravosudnog sistema.

- Zoran Lutovac je pre dva meseca prezentovao naš predlog, ali tek sada izaziva pažnju, verovatno zbog toga što Aleksandar Vučić najavljuje dijalog o Kosovu. Ovo nema veze sa tim dijalogom, već je samo jedna od aktivnosti DS-a. Ne želimo da budemo stranka koja samo reaguje na lošu vlast, građanima treba ponuditi i rešenja - rekao je on.

Upravo zbog ove izjave pukla je tikva između Šutanovca i Jankovića, pošto je bivši Zaštitnik građana procenio da Šutanovac sarađuje sa vlašću, što je za njegov pokret neprihvatljivo.

- U stanju prikrivene diktature pod fantomkama, time se suštinski učestvuje u lažiranju demokratije i simulaciji dijaloga. Građani Srbije imaju pravo da znaju ko stoji sa koje strane. Beskrajne političke kombinatorike moraju biti zamenjene čvrstim i principijelnim stavovima u koje se gradjani Srbije uvek mogu pouzdati. Niko nema pravo da se kocka njihovim poverenjem - navedeno je u saopštenju PSG.

Reakcija je došla i od Vuka Jeremića, čiji je portparol Nikola Jovanović izjavio da oni žele saradnju samo sa strankama koje neće "kolaborirati" sa režimom.

zanimljivo je i da se od Šutanovca ogradio i bivši lider DS Bojan Pajtić i još uvek član te stranke, koji je na Tviteru napisao: 

- Kao član DS žalim zbog prekida saradnje sa PSG. Međutim, Janković nije imao izbora. Saradnja sa Vučićem po pitanju Ustava = koalicija sa AV - napisao je Pajtić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading