Srbija i Rusija 17. januara potpisuju važan ugovor: Investicija vredna 230 miliona evra

Autor: Republika

Vesti

14.01.2019

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će Srbija 17. januara, prilikom posete ruskog predsednika Vladimira Putina, sa Rusijom potpisati ugovor o saobraćaju vredan 230 miliona evra, koji se odnosi na radove na deonici pruge Stara Pazova - Novi Sad.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Zorana Mihajlović

- Ovaj ugovor je vrlo važan, kao i poseta Putina, koja je i politički važna jer je bitno da Srbija sa SAD, Rusijom i Kinom ima dobre odnose. Previše smo mali da bismo birali sa kim hoćemo da saradjujemo -  kazala je ministarka za TV Prva.

Mihajlović je ocenila i da su Ruske železnice jedne od najboljih svetskih kompanija i da Srbija nije imala loših iskustava u saradnji sa njima.

Ona je istakla da će se nastaviti intenzivno ulaganje u železnice, podsetivši da je prošle godine završeno 77 kilometara pruga, kao i da je ostalo da se obnovi gotovo 200 kilometara Barske pruge.

Mihajlović je navela i da će se pružni prelazi u Srbiji, kojih ima oko 2.000, sredjivati po instrukcijama stručnjaka i da je za te namene obezbeđeno 13 miliona evra.

Ministarka saobraćaja je navela da se signalizacija na pružnim prelazima krade, a trošak Železnice Srbije zbog tih kradja je od 250 do 300 miliona dinara godišnje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading