Otputovali u Hag! Ova dva krvnika OVK će prva biti saslušana!

Autor:

Vesti

13.01.2019

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši komandanti takozvane OVK, Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa otputovali su u Hag, gde će biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine, prenela je danas RTK 2.

OVK monstrumi

- Ljuštaku će u Hagu biti saslušan 16. januara, dok će se pred tužiocima suda Mustafa pojaviti 14. januara - rekao je njihov advokat Arian Koci.

Nekadašnji tužilac Haškog tribunala Džefri Najs braniće Ljuštakua pred Specijalnim sudom, preneo je Ekspres.

U Hag je u četvrtak otputovalo sedmoro bivših pripadnika OVK, a kako mediji navode, to je tek početak spiska na kojem je još pedesetak imena.

Do sada iz Specijalnog suda u Hagu pozive su dobili, pored Mustafe i Ljuštakua, Sokol Dobruna, Nazif Mehmeti, Remzi Šalja, Safet Silun, Sulejman Seljimi, prva žena pripadnica OVK Raimonda Rear i drugi.

Ono što je izvesno to je da bivši šef glavnog štaba OVK Sulejman Seljimi neće otputovati kako je prvobitno trebalo na saslušanje u Hag zbog bolesti i Remzi Šalja, koji je u međuvremenu pobegao sa Kosova.

Prištinski advokat Tom Gaši je rekao izjavio da će prve optužnice pred Specijalnim sudom za ratne zločine biti podignute u narednih nekoliko sedmica, kao da bi se među optuženima mogli naći i najznačajniji komandanti OVK.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading