POVODOM STRADANJA RUDARA: Vučić uputio telegram saučešća Đinpingu

Autor: Tanjug

Vesti

13.01.2019

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsedniku Narodne Republike Kine Si Ðinpingu povodom stradanja rudara na severu te zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Duboko nas je potresla tragična sudbina rudara, stradalih u urušavanju rudnika u provinciji Šansi, na severu Kine. Dozvolite mi da Vama i porodicama poginulih uputim iskreno saučešće - ovim rečima Vučić je počeo telegram saučešća.

A zatim je nastavio: 


- Iako se ne mogu naći reči utehe za one koje je teška rudarska profesija ostavila bez najbližih, uveren sam da će im rukovodstvo Kine, kao i provincije Šansi, pružiti ohrabrenje i pomoć. 

U ovom teškom trenutku, želim da Vam izrazim iskrenu podršku prijateljske Srbije - navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Najmanje 21 rudar izgubio je život kada se urušio rudnik u severnoj Kini, saopštila je vlada grada Šenmu u provinciji Šansi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (74)

Loading
Lela

13.01.2019 09:52

Ogromna tragedija......

anja

13.01.2019 09:53

Velika tragedija. Iskreno saucesce kineskom narodu.

Rada

13.01.2019 09:56

Saucesce porodicama nastradalih.

Milos

13.01.2019 09:57

Saučešće iz cele Srbije