Stefanović: Podržavamo odluku predsednika o pooštravanju kaznene politike

Autor: Republika

Vesti

12.01.2019

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Udruženje sudija i tužilaca Srbije podržava nameru države da se obračuna sa reliktima kaznene politike i ustaljene prakse izricanja kazne zatvora blizu propisanog minimuma.

Foto: Public
Nenad Stefanović

- Smatramo da je neophodno da se izvrši izmena zakonskog okvira u delu koji se odnosi na krivično zakonodavstvo, kako je to najavljeno na današnjoj pres konferenciji Predsednika Republike. Pravosuđe je u okviru svojih ustavnih zadataka uvek spremno da savesno odgovori svojim zadacima, ali da bi to uradilo mora imati odgovarajući zakonski okvir.

Kao udruženje smatramo da najavljene izmene upravo idu u tom pravcu, a takođe apelujemo da se ubrza proces izmena ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa. Naročito podržavamo pooštravanje propisanih kazni za krivična dela sa elementima nasilja i u vezi sa drogom. Kao strukovno Udruženje koje okuplja sudije i tužioce smo spremni da učestvujemo u izradi predloga odgovarajućih zakonskih izmena i na taj način doprinesemo vladavini prava, kao i donošenju zakona koji će omogućiti bolju zaštitu građana i efikasno suzbijanje  svih oblika kriminaliteta - rekao je Nenad Stefanović, predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije. 

 

 

 

 

 

 

Komentari (58)

Loading
Boka

12.01.2019 12:41

Naravno da treba da se postuju i sprovedu.

markopetrovic

12.01.2019 12:44

Bitno je da tuzilastvo i sudovi podrzavaju odluku nase vlade

Ana

12.01.2019 12:45

Samo svi zajedno slozni mozemo da stanemo na put kriminalcima, sve pohvale za napore drzavnih organa, istrajacemo u pravednim namerama.

mimi

12.01.2019 12:46

Podržavamo odluku predsednika o pooštravanju kaznene politike