Putinov "Noćni vuk": RS da bude deo Srbije!

Autor:

Vesti

12.01.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Zaldastanov zvani Hirurg, vođa čuvenih bajkera "Noćni vukovi" i blizak prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina, poručio je da Republika Srpska treba da se pripoji Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Zaldastanov i Vladimir Putin

Osnivač i vođa moto-kluba čiji je član i Putin čestitao je građanima Srpske Dan republike i u video-poruci koju je postavio na Fejsbuk profilu rekao da je 9. januar proslava svih Srba ma gde oni živeli u svetu.

- To je praznik za naš bratski i istoverni narod, koji je zauvek povezan s nama zajedničkom istorijom. Želim vam veliku snagu, volju i strpljenje, da se nosite sa svim nepravdama, sa svim izazovima i intrigama neprijatelja. Neka dođe vaše dugo očekivano ponovno rođenje - istakao je Zaldastanov u poruci.

On je poželeo i da se dugo sanjani san Srpske konačno ostvari.

- Republika Srpska treba da postane deo majke Srbije, želim vam da se to ostvari što skorije - naveo je Hirurg i dodao:

- Naša božićna i novogodišnja predstava u moto-centru, koju smo nazvali "Ruska mašta", ima za cilj da pokaže herojsku borbu za ostvarenje tog sna. Napred, Srbijo! Ispuni svoj san.

Hirurg je stvarno hirurg!

Zaldastanov potiče iz cenjene lekarske porodice, a po obrazovanju je maksilofacijalni hirurg, zbog čega i ima takav nadimak. Osnivač je i predsednik najmasovnijeg svetskog motociklističkog kluba "Noćni vukovi", koji broji više od 5.000 članova, sa ispostavama širom Rusije i zemalja bivšeg SSSR, ali i u regionu (Srbija, Makedonija, Bugarska i Rumunija). Klub je osnovan 1989. godine, neposredno pred raspad SSSR.

Vođu "Noćnih vukova" inače mediji nazivaju trećim čovekom Rusije jer Putin ne krije koliko je blizak s njim. Ovaj veliki pravoslavac i osvedočeni prijatelj Srbije oko vrata nosi grb svog kluba, osveštan u manastirima na Svetoj gori. Odavno je poznat po ljubavi prema Srbiji i srpskom narodu, a jedan od najposećenijih bajk šou programa u Sevastopolju i Novorosijsku 2011. posvetio je upravo našoj zemlji, uz obrazloženje da je u divljenju i poštovanju prema srpskom narodu našao inspiraciju.

Mada Zaldastanov i njegovi bajkeri propagiraju zdrav život, aktivni su u pomoći deci bez roditelja i u borbi protiv narkomanije, nekadašnji predsednik SAD Barak Obama ih je još 2014. stavio na crnu listu, a istom odlukom među nepoželjne osobe u svojoj državi svrstao i njihovog vođu.

Zaldastanov, predvodeći motocikliste, u Srbiju je do sada dolazio nekoliko puta, a poslednji put u martu prošle godine. Pre toga je 2011. sa stadiona Marakana, zajedno sa Putinom, iz lože posmatrao fudbalski meč između omladinaca Crvene zvezde i Zenita. Patrijarh Irinej je u martu 2013. primio "Noćne vukove" i tom prilikom istakao da humanitarni rad ovih bajkera razbija uobičajenu predstavu o motociklistima pošto su mnogo puta pomogli srpskom narodu na KiM.

Izjave Zaldastanova o Srbima
  • Nama bližeg naroda nema. Vežu nas ne samo duhovne već i porodične veze još od prvog ruskog cara Ivana Vasiljeviča Groznog, čija je majka bila srpskog porekla
  • Srbi i Rusi su često delili istu sudbinu. Svaki put kad sam u Srbiji, susrećem se s tim. Najbolje to osećaš po sebi. Nijedna druga zemlja mi ne pruža taj osećaj
  • Srbi me opčinjavaju širinom duše, velikim i hrabrim srcem. Ponosan sam na svoju srpsku braću
  • Kosovo je neodvojivi deo Srbije i primer najveće nepravde 21. veka. Svaku patnju srpskog naroda sa Kosova doživljavamo i proživljavamo kao svoju
RepublikaFoto: twitter.com/mfa_russia

Zaharova: SRJ najveća žrtva SAD

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ponovo je optužila američku administraciju za mešanje u unutrašnja pitanja suverenih država, izdvojivši SR Jugoslaviju kao jednu od žrtava takvih postupaka. Ona je rekla da SAD agresiju uvek lažno obrazlažu uspostavljanjem mira i ograničavanja vojnog potencijala neke zemlje. Zaharova je ocenila da su mešanja SAD u unutrašnja pitanja država u poslednje vreme dostigle vrhunac.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading