Otkrivamo detalje sastanka u vrhu naprednjaka: Četiri poruke Vučića za SNS

Autor:

Vesti

12.01.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SNS Aleksandar Vučić na sastanku sa naprednjacima, najpre u užem, a potom i u proširenom sastavu, lupio je packe svima koji spletkare i ne staju u njegovu, ali ni u odbranu stranke, koja je svakodnevno izložena brutalnim napadima opozicije.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Aleksandar Vučić

Kako Srpski telegraf saznaje, Vučić je pozvao na veće jedinstvo, posebno u teškom periodu kada se država suočava sa mnogobrojnim izazovima po pitanju Kosova i Metohije, ali i poručio da u stranci više neće biti mesta za one koji se sakriju u mišju rupu uvek kad zagusti ili prave kombinacije sa opozicijom da bi zadržali privilegije koje imaju.

JEDINSTVENI FRONT

Sagovornici našeg lista, do detalja upućeni u ono što se dešavalo na sastanku u četvrtak, otkrivaju da je Vučić uputio četiri direktne poruke naprednjacima, zbog kojih nekima od njih nije bilo svejedno.

- Kao prvo, hitno da prestanete da se ponašate plašljivo jer nema razloga za to. Kao što ja i mnogi od nas svakodnevno trpe pritiske sa svih strana i brutalne napade opozicije, tako i vi morate da uđete u političku arenu. Ovde nema mesta za kukavice - rekao je predsednik SNS.

RepublikaFoto: twitter.com/Dragana
Puna sala naprednjaka: Skup u Zemunu

Ujedno je naveo i da svi treba da se drže kao jedan.

- Potrebno nam je veće jedinstvo u mesecima koji dolaze. Isto tako, zamoliću vas da prestanete da širite abrove jedni o drugima po novinama jer tako štetite partiji - dodao je Vučić.

Mihajlovićeva: Verujem da je ideja predsednika Vučića da odvojimo rad od nerada, a samo oni koji rade nemaju vremena za spletkarenje

Konačno, lider vladajuće stranke rekao je da će svako ko bude šurovao sa opozicijom ili ne bude radio u korist građana i države ostati bez položaja.

- Ako spletkarite jedni protiv drugih, rušite druge kako biste sebe uzdigli, znajte da za vas ovde nema mesta - nedvosmislen je bio Vučić, koji, međutim, nije govorio o konkretnim imenima.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

NEMA VRDANJA

Potpredsednik SNS Miloš Vučević za Srpski telegraf kaže da je svako ko ne bude radio i ponašao se u skladu sa stranačkom politikom i smernicama predsednika sam sebe diskvalifikovao:

- Na stranačkim sastancima svi mogu da iznesu svoje mišljenje i stavove, ali kada se donesu smernice, zaključci, utvrdi stav stranke, obaveza je svih da se u skladu sa tim ponašaju i istupaju. Ovi sastanci su još jednom potvrdili da Aleksandar Vučić ima bezrezervnu podršku članstva.

Foto: Republika

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović saglasna je sa Vučevićem:

- Verujem da je ideja predsednika Vučića i ogromne većine u našoj stranci da odvojimo rad od nerada, a samo oni koji rade nemaju vremena za spletkarenje. SNS je velika stranka i ima veliki broj vrednih, kvalitetnih ljudi koji mogu da pomognu svojoj sredini i državi. Sigurna sam u to.

Zbog ovih poruka mnogima nije bilo svejedno
1. Morate da uđete u političku arenu i da istrpite napade opozicije, ovde nema mesta za kukavice
2. Svi treba da se drže kao jedan, potrebno nam je veće jedinstvo u narednim mesecima
3. Prestanite da širite abrove jedni o drugima po novinama jer tako štetite partiji
4. Ko sapliće druge da bi došao do većeg položaja, ostaće i bez ovog, koji ima

O Putinovoj poseti i izborima

Vučić je sa naprednjacima razgovarao i o predstojećoj poseti Putina Srbiji 17. januara, kada se očekuje i veliki miting podrške, ali i o eventualnim izborima, s obzirom na to da u martu ili u aprilu svakako ulazimo u izbornu godinu.

- Svi članovi SNS su za proveru narodne volje na proleće, ali je Vučić još suzdržan po tom pitanju jer vodi računa pre svega o državnim interesima, pa tek onda o stranačkim - objašnjavaju naši sagovornici.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
sonic

12.01.2019 17:48

Politika je jasno definisana. Sa izdajicama se treba obracunati sto pre.

T34

12.01.2019 21:14

Sa izdajnicima se zna kako.

BRUNO

12.01.2019 22:19

Vucic je veliki drzavnik.

pendzer

13.01.2019 09:09

Samo da se ne sapliću međusobno, jer je to jedino što može dovesti žutu pošast na vlast ponovo.l