"Neće biti kontramitinga, jer nema ni mitinga"

Autor: Tanjug

Vesti

11.01.2019

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministra policije Nebojša Stefanović izjavio je danas da 17. januara tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji neće biti organizovani nikakavi kontramitinzi.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nebojša Stefanović

Stefanović je odgovarajući na pitanje novinara da li će tada biti održan kontramiting, rekao da će 17. januara, kao i nekoliko dana pre tog datuma, biti skupova.

- Nema nikakvih kontramitinga, ima samo okupljanja građana u različitim danima po različitim pitanjima i različiti su oni koji organizuju ta okupljanja - istakao je Stefanović.

Kako je rekao, u Beogradu se održava veliki broj mitinga i protesta svaki dan, kao u svakoj normalnoj zemlji i svi koji prijave skup mogu da ga organizuju.

Naglasio je da neće biti nikakvih kontrmitinga, jer mora da "postoji neki miting i da onda u istom danu neko u blizini organizuje tim povodom skup, da bi to bio kontramiting".

 

 

Ministar policije kaže da pojedini hoće da kada to pričaju da asociraju na vreme Slobodana Miloševića i da se ljudi dele po tome da li idu na mitinge ili kontramitinge.

- Pa sad, ovi što se okupljaju imaju pravoverni cilj i oni mogu, a ovi za drugi ne mogu i njima treba da bude zabranjeno i ne daj Bože da ih bude više od ovih prvih. Tako da nema nikakvih mitinga u istom danu, niiti u jednom danu. Neka svi drže mitinge kad god žele ako nema nasilja, jer to nikome nećemo dozvoliti, već samo mirno i dostojanstveno neka izraze slobodno svoje želje kao svakoj demokratskoj zemlji - poručio je Stefanović.

Stefanović kaže da MUP obezbedi godišnje više od 10.000 različitih manifestacija, a zajedno sa sportskim više od 100.000.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Dragan

11.01.2019 16:57

To nije miting nego docek za coveka koga Srbija ceni, voli i postuje!

Gospodja Ministarka

11.01.2019 17:10

Ovaj skup u cetvrtak prevazilazi svaki okvir bilo kakvog politickog ili gradjanskog mitinga. Cilj ovog okupljanja je mnogo visi i plemenitiji.

Lela

11.01.2019 17:14

Ministar Stefanovic je upravu......

Mimi

11.01.2019 17:22

Mitinga nema već je to doček Putina!