PO UZORU NA JAGODINU: Jedinstvena Srbija traži i u Ćupriji besplatan prevoz!

Autor: Tanjug

Vesti

11.01.2019

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opštinski odbor Jedinstvene Srbije u Ćupriji zatražio je danas da lokalna samouprava, ali i sve opštine u kojima ova stranka participira u vlasti obezbede besplatan prevoz za gradjane, kao što je to uradila Jagodina.

RepublikaFoto: facebook.com/Jedinstvena Srbija-zvanična stranica stranke
Foto: Ilustracija

Predsednik Opštinskog odbora Siniša Janković, izjavio je, na konferenciji za medije da će JS Chuprije i odbornici ove stranke u Skupštini opštine predložiti da lokalna samouprava nađe način po modelu Grada Jagodione da se obezbedi besplatan autobuski prevoz i građanima Ćuprije.

- Sigurno zato ima mogućnosti, neka se samo ukinu visoke dnevnice većnika i odbornika, reprezentaciju, brojne zabave u organizaciji Skupštine opštine i uštedom tih sredstava da se građanima obezbedi besplatan prevoz na teritoriji opštine - rekao je Janković.


Odbornik JS u Skupštine opštine Ćuprija Maša Marić rekla je da nema razloga da to ne mogu drugi a može Jagodina, "ali treba dobar domaćin", kao što je naš predsednik Dragan Marković - Palma u Jagodini.

- Mi nemamo dilemu, metodologija je jednostavna, treba je samo preslikati i primeniti i obezbediti našim građanima isto to što je uradila Jagodina - rekla Marić.

Treba i da se svi koji su na vlasti u opštini odreknu svojih privilegija, denevnica i plata zato što ste odbornik, što ste član Opštinskih veća, komisija, upravnih odbora i nadzornih odbora, ali da se odreknu i kafanskih računa, prekomerne upotrebe službenih telefona i automobila... 

- Naravno imate na to pravo, ali je humano i moralno da se tog novca odreknete i da to ide u korist građana, koji pune budžet - rekla je Marić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading