"Dok je Vučić predsednik, Srpska će biti sačuvana"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.01.2019

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika Srbija Republiku Srpsku doživljava kao svoj spoljnopolitički prioritet i svaka naša akcija, svaka naša odluka je uvek vezana sa tim kako će se ona odnositi na Republiku Srpsku, izjavio danas u Banjaluci ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug/J. MAMULA
Aleksandar Vulin

- Dok je na čelu Srbije predsednik Aleksandar Vučić, Republika Srpska će biti čuvana i biće sačuvana. Baš kao što je njegova politika ojačala Srbiju, tako će i ojačati i sačuvati Republiku Srpsku - kazao je Vulin na proslavi Dana Republike Srpske.

Prema njegovim rečima, Srbi su danas suočeni sa pretnjom "velike Albanije", suočeni sa pretnjom poništavanja samog postojanja gde god nemaju svoju državu i gde god drugi odlučuju o njima.

- Zato nemamo pravo da odustanemo od rešavanja srpskog nacionalnog pitanja i kada ga budemo rešavali, moramo da ga rešavamo tako što posmatramo srpstvo u celini - ne ovaj ili onaj deo. Srbi moraju da razmišljaju rešavajući srpsko nacionalno pitanje u celini, bez obzira gde žive, ali moraju da imaju jedinstven centar, i moraju da imaju jedinstven politički put i jedinstvene političke odluke - rekao je Vulin.

Te odluke, naglasio je on, moraju da se donose u Beogradu, moraju da se donose u zajedništvu svih Srba, ali moraju da se donose vodeći računa o svim delovima srpstva.

- Nemamo pravo da napustimo rešavanje srpskog nacionalnog pitanja. Danas kada smo suočeni sa ''velikom Albanijom'', kada smo suočeni sa idejama da Balkan treba da posluži za rešavanje albanskog nacionalnog pitanja, ne smemo da prestanemo da radimo na rešavanju srpskog nacionalnog pitanja - poručio je ministar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (112)

Loading
Lela

09.01.2019 16:04

Ministar odbrane je upravu.....

stefke

09.01.2019 16:07

Branicemo Srpsku od napada protovnika kao sto branimo nas narod na Kosovu

Enrike

09.01.2019 16:11

Srbija ce uvek biti tu za Republiku Srpsku.

Mara

09.01.2019 16:12

Srbija će nastaviti da podržava Srpsku, mi smo isti narod i moramo zajedno ići napred...