Čepurin odbrusio nakon Jeremićevih tvrdnji: Neprihvatljive su laži o Ordenu koji će primiti Vučić!

Autor: I. Ž.

Vesti

09.01.2019

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin poručio je danas da su apsolutno neprihvatljivi pokušaji da se kroz izmišljotine i laži umanji značaj nagrade ordena Aleksandra Nevskog, koju će ruski predsednik Vladimir Putin uručiti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Čepurin je naveo kako time žele da izokrenu očigledne stvari.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

- To je znak posebne pažnje prema Srbiji i srpskom narodu. Apsolutno su neprihvatljivi pokušaji da se kroz izmišljotine i laži umanji značaj nagrade, te da se prevrnu očigledne stvari - napisao je ruski 

Foto: twitter.com

On je objasnio da Orden Aleksandra Nevskog jeste jedno od najvećih ruskih državnih odlikovanja.

- Nakon revolucije bio je ukinut, ali je kasnije obnovljen. Predsednik Srbije A. Vučic je prvi Srbin koji dobija ovo visoko priznanje u naše vreme, što samo po sebi o mnogome govori - zaključio je on.
Podsetimo, prethodnih dana značaj ovog ordena pokušao je da umanji lider Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdeći da se on dodeljuje zaposlenima u državnoj administraciji, te da je orden nižeg ranga. 
Foto: twitter.com

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (73)

Loading
Igor

09.01.2019 13:09

Orden Aleksandra Nevskog jeste jedno od najvećih ruskih državnih odlikovanja. Nakon revolucije bio je ukinut, ali je kasnije obnovljen. Predsednik Srbiji A.Vučić je prvi Srbin koji dobija ovo visoko priznanje u naše vreme, što samo po sebi o mnogome govori. To je znak posebne pažnje prema Srbiji i srpskom narodu.

Lela

09.01.2019 13:11

Ruski amabasador je upravu......

Nikola

09.01.2019 13:11

Sve pohvale Čerupinu na odgovoru.

Milan

09.01.2019 13:15

Председник Вучић је својим преданим радом и неговањем добрих односа са Русијом свакако заслужио ово признање.