Vučićev otac Anđelko: Krenule su mi suze kad sam čuo za orden

Autor: Tanjug

Vesti

08.01.2019

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anđelko Vučić, otac predsednika Srbije je, na vest da je predsednik Rusije, baš na Božić, i zvanično potvrdio svoju odluku da Aleksandru Vučiću dodeli orden, izjavio da je, "svrstati svoje prezime uz Karađorđeviće, Obrenoviće, Petroviće i Pašiće - ogromna čast".

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Otac je ponosan na njega: Aleksandar Vučić

On je, za današnje "Večernje novosti", istakao da mu je drago i zbog Srbije i zbog Aleksandra, "jer je to potvrda njegovog odnosa prema majci Rusiji, ali i odnosa Rusije prema našoj zemlji".

- Dobio je odličje koje nosi ime Aleksandra Nevskog, jedne od najvećih ličnosti ruske istorije - napominje Anđelko Vučić.

On kaže da mu je u grlu zastala knedla, a iz oka krenula suza, kada je čuo da je Putin potpisao ukaz o odlikovanju njegovog sina.

Kod Anđelka Vučića taj značajan događaj probudio sećanje i na njegovog oca, koga su zverski ubile ustaše i kojeg nije ni zapamtio.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Anđelko Vučić

Njegovu sliku je, inače, predsednik Vučić nosio u Moskvi, podsećaju "Novosti", tokom zajedničke šetnje sa Putinom za vreme marša "Besmrtnog puka" - i eto simbolike.


- Baš kad je stigla zvanična potvrda da je Aleksandar odlikovan, setio sam se mog oca Anđelka. Znajući koliko je voleo Rusiju, kako bi se ovoj počasti radovao - kaže otac Aleksandra Vučića, ističući da se u njihovoj porodici gajila velika ljubav prema Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (134)

Loading
Tijana

09.01.2019 06:04

Svaki otac je ponosan kada sin zasluzi ovako nesto .

Nikola

09.01.2019 06:06

Velika je radost i sreca čuti ovako nesto za sina

aca

09.01.2019 06:09

Gospodine Anđelko ponosi se Srbija sa vašim sinom!

gana

10.01.2019 12:15

@aca - Svi smo ponosni na takvog predsednika.