Šta mislite o ovoj inicijativi? POKS: Badnji dan da bude državni praznik

Autor: Tanjug

Vesti

08.01.2019

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

POKS je najavio da će nadležnim institucijama uputiti zvaničan predlog da, poput Božića, i Badnji dan bude proglašen državnim praznikom i neradnim danom.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Žika Gojković

Navodeći da je Badnji dan "vreme kada se okuplja porodica, neguje viševekovna tradicija i čuva mir unutar svakog doma", predsednik POKS-a Žika Gojković kazao je da je u mnogim zemljama, uključujući BiH i Crnu Goru, dan uoči Božića kao i dan posle tog praznika, neradni dan.

- Dok je Srbija bila kraljevina, božićni praznici su bili najvažniji i proslavljali su se svečano. Komunistička zaostavština je da se Badnji dan ne praznuje zvanično, dok je 2. januar neradni dan, iako proslava Nove godine nema ni približnu važnost u srpskoj tradiciji i kulturi kao Božić. Tražimo da se božićnim praznicima vrati značaj koji im pripada - naveo je Gojković a preneo Pokret obnove Kraljevine Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading