ZA IZUZETNE ZASLUGE: Premijerka dobija najviše odlikovanje od Republike Srpske

Autor: Republika/agencije

Vesti

08.01.2019

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovaće sutra u Banjaluci obeležavanju Dana Republike Srpske (RS), a tim povodom, biće joj uručen orden Republike Srpske na lenti, najviše odlikovanje koje RS dodeljuje za izuzetne zasluge u razvoju međudržavne saradnje i doprinos državi.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ana Brnabić

Kako je najavljeno iz Vlade Srbije, ceremonija dodele odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima počeće u 10 časova u Palati Republike u Banjaluci posle čega će u 12 časova premijerka Srbije prisustvovati svečanom defileu na banjalučkom Trgu Krajine.

Obeležavanje Dana RS biće nastavljeno u 14 časova Svečanom akademijom u sportskoj dvorani "Borik".

Orden Republike Srpske je ustanovljen 1993. godine a među dobitnicima su nekadašnji predsednik RS Radovan Karadžić, komandant Glavnog štaba VRS Ratko Mladić, potpredsednici Republike Srpske Biljana Plavšić i Nikola Koljević, nekadašnji predsednik Skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik, predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i drugi.

Kao Republika srpskog naroda Bosne i Hercegovine, RS je formirana 9. januara 1992. godine odlukom Skupštine srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. Opštim okvirnim sporazumom za mir u BiH iz 1995. godine postala je medjunarodno priznata kao entitet Bosne i Hercegovine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
luidji

08.01.2019 16:59

Svako priznanje je lepo i sa velikim znacenjem.

Legionarii

08.01.2019 17:17

Ovo je veliko priznanje za Srbiju. Svaka cast.

SAFARI

08.01.2019 22:32

Ovo priznanje je zasluzeno.

pijacar

09.01.2019 05:58

Ana se pokazala kao bolja premijerka nego ministarka.