PUPOVAC O MLADOM USTAŠI: Ako nešto ne učine nadležni, učinićemo mi!

Autor: Tanjug

Vesti

08.01.2019

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SDSS u Hrvatskoj, Milorad Pupovac, najoštrije je osudio postupak Ivana Đakića, koji je na Fejsbuku objavio fotografiju ustaše koji u ruci drži odrubljenu glavu srpskog vojnika, i poručio da, ako nadležni u Hvatskoj nešto ne preduzmu povodom ovog događaja, krivičnu prijavu će podneti srpska zajednica.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Pupovac

Pupovac je podsetio da je kazna za ovakvo delo tri godine zatvora, ali je istakao i da zbog dosadašnje prakse, nije siguran da će pravosudni organi reagovati i ovo adekvatno kazniti. Mlađi Đakić, inače sin HDZ-ovog poslanika Josipa Đakića je ispod fotografije na Fejsbuk statusu napisao: "Svim "prijateljima" srbićima sretan Božić", koju je kasnije obrisao.

Pupovac je na vanrednojj konferenciji za novinare ovim povodom rekao da SDS S traži da ova poruka Ivana Đakića bude ozbiljno shvaćena. "Hrvatskoj danas ne preti ni Jugloslavija ni komunizam već proustaški revizionizm i tražim jasnu osudu toga", rekao je Pupovac.

Mi očekujemo da nadležne institucije sudske vlasti u ovom i svakom drugom slučaju deluju u skladu sa zakonom. Očekujemo od najviših institucija vlasti i moralnih integriteta da uvide ono što mi uviđamo a to je da je to razarajuća pojava za našu zemlju i naše društvo. I ovo shvatite kao način naše borbe da se to promeni, uključujući nas same - rekao je Pupovac, čija stranka, inače, podržava vladajuću koalilciju u Hrvatskoj.

Upitan šta očekuje od premijera Andreja Plenkovića, Pupovac je rekao da aktuelna vlada i premijer Plenković imaju njegovu i podršku njegove stranke. Međutim, dodao je da Plenković, kako je rekao, ne može imati podršku pod bilo kojim uslovima i od bilo koga.

Lider SDSS, poslanik u saboru i predsednik Srpskog narodnog vijeća je rekao i da je ovo prvi put da jasno kaže da nema poverenja u nadležne da će uraditi ono na šta ih obavezuje zakon, a to je da ovakva dela sankcionišu po službenoj dužnosti.

Podsetivši da je ova poruka došla dan nakon što su na Božićnjem prijemu odaslate poruke drzavnog vrha, uprkos tome što je predsednika Kolinda Grabar Kitarović primila povodom Božića najviše predstavnike SPC u Hrvatskoj . Nije, međutim, čuo da su se oni oglasili ovakve poruke komentarisali ili osudili jer one "izazivaju zebnju, strepnju strah i predstavljaju duboku uvredu za srpsku zajednicu".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading