FOKSNJUZ SE SPRDA SA NAMA! Prekrstio Srbiju u "Serkosovobiju"

Autor: Tanjug

Vesti

08.01.2019

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sajt Foks njuz u tekstu u kome piše da se američki predsednik Donald Tramp zalaže za postizanje sporazuma između Beograda i Prištine, nazvao je Srbiju - Serkosovobijom.

RepublikaFoto: Telegraf/V. LUKIĆ

U tekstu novinarke Holi Mekej navodi se da administracija predsednika Trampa želi da zabeleži još jedan spoljnopolitički poen time što će ohrabriti lidere "Srbije i Kosova da potpišu mirovni sporazum na ceremoniji u Beloj kući".

"Dugogodišnji problemi između Kosova i SERKOSOVOBIJE nedavno su postali intenzivniji, toliko da bi mogli da izazovu oružani sukob", navela je Mekejova.


Ona u teksu piše, pozivajući se na neimenovani izvor, da je kosovski predsednik Hašim Tači nedavno putovao u Nemačku gde se sastao sa američkim ambasadorom u toj zemlji Ričardom Grenelom kako bi razmotrili mogućnost da Priština smanji tarife na robu koja stiže iz centralne Srbije, što bi dovelo i do smanjenja tenzija.

Izvor Foks njuza ocenjuje da je Tramp otvorio put obema stranama ka dobijanju veće podrške Vašingtona i da želi da postignu sporazum.

"Ako se obe strane slože, on će podržati sporazum. Za razliku od EU, sve je na stolu", napisala je ona.

Kako se navodi, Tačijev sastanak s Grenelom, koji je stručnjak za spoljnu politiku i upoznat s položajem kosovskih Srba, pomogao je, navodi ona, "podizanju značaju ovog pitanja".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading