Vladika Irinej Bulović o protestima: Ne vidim kako to pomaže Dečanima ili bolnici u Mitrovici

Autor: Republika

Vesti

06.01.2019

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladika Irinej Bulović smatra da opozicioni protesti na ulicama Beograda ne doprinose srpskoj pregovaračkoj poziciji koja se tiče Kosova i Metohije.

RepublikaFoto: youtube.com/Radio Pravoslavne Eparhije bačke BESEDA
Irinej Bulović

U intervjuu za Novosti, u kome je govorio pre svega o Kosovu, ali i o odnosima u regionu, episkop novosadski i bački ocenio je da pokretanje demonstracija na ulicama prestonice ni na koji način ne doprinosi pomoći bezbednosti Dečana ili snabdevanju bolnice u Kosovskoj Mitrovici.

- Postoje interesi naroda i države koji ne dozvoljavaju političkim činiocima razlike u pristupu konkretnim izazovima i iskušenjima. Patrijarh je svakako imao na umu veliki pritisak moćnih stranaca na državno rukovodstvo, u trenutku proglašenja šiptarske vojske na KiM i još veći pritisak na naš preostali tamošnji narod - rekao je Irinej odgovarajući na pitanje da li Srbija i Srbi, posle svih stradanje, i dalje imaju snage i vere za jedinstvo.

Prema njegovim rečima, neophodan je konsenzus političkih činilaca, makar po pitanju opstanka i očuvanja naroda i njegovih svetinja.

- Ja sam ne spadam, niti želim da spadam u političke činioce, tako da je moja ocena o korisnosti ili štetnosti stranačkih akcija za narod i državu privatna i baš nikoga ne obavezuje. Ne vidim, ipak, kako će pokretanje demonstracija na ulicama Beograda pomoći bezbednosti Zočišta ili Visokih Dečana i snabdevanju bolnice u Mitrovici, dečjih vrtića i škola, ili kako će osnažiti srpsku pregovaračku poziciju - zaključio je episkop.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading