Vučić se obratio građanima: Evo šta je predsednik poželeo srpskom narodu za Božić!

Autor: Tanjug

Vesti

06.01.2019

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uneo je danas badnjak u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vučić uneo badnjak

Badnjak su zajedno sa predsednikom uneli gosti i politički predstavnici Srba iz zemalja regiona, među kojima su predsedavajući i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predsednik Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, predsednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan i poslanik Sobranja Ivan Stoilković, predsednik Nove srpske demokratije u Crnoj Gori Andrija Mandić, predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević i gospodin Goran Danilović, takođe iz Crne Gore.

Službi koja je počela nešto posle osam časova prisustvuju i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Nakon službe, Vučić se obratio pristunima rekavši da se nada da će ovo biti godina mira stabilnosti i daljeg I ubrzanog napretka Srbije i RS, da će srpski narod svoju buducnosti videti na svojim ognjištima i da će, kako kaže, čak i one koji su morali da ih napuste - uspeti da vrate u otabžinu.

On je zahvalio gostima iz regiona što danas prisustvuju obeležavanju Badnjeg dana u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- Za nas je Hristovo rođenje najradosniji praznik. Možda je ovo trenutak da razmislimo o tome šta smo učinili, ali i šta nam je činiti za naš narod - rekao je Vučić i posebnu čestitiku upitio srpskom narodu na KiM uz poruku da je uvek uz njih.

Navodeći da je prethodna godina bila teška, Vučić je rekao da ni ova neće biti mnogo lakša, ali da će se raditi na tome da se "očuva srpsko ime i prezime i ćirilično pismo", ne ugrožavajući nikog u regionu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Kaže da za to imamo sva prava koja su definisama međunarodnim aktima.

On je zahvalio patrijarhu Irineju što stalno ukazuje na potrebu jedinstva srpskog naroda i na očuvanje nacionalnih interesa, kao i na povećanje nataliteta.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- To je ono što je moja najveća želja kao predsednika da imamo mnogo više dece, ma koliko me napadali. Više ne razumem šta tačno zloupotrebljavam kada o tome pričam. Mi bez dece nemamo budućnost i Srbi to moraju da razumeju - rekao je Vučić.

On je dodao da je sa Miloradom Dodikom dogovorio jedan princip između Srbije i RS, a to je da uvek razgovaramo čak i kada po nekim pitanjima nismo saglasni, da ne vređamo jedni druge, da ne idemo jedni protiv drugih, već da radimo mnogo više u korist naroda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Gale

06.01.2019 09:27

Lepa poruka predsednika! Verujem da će biti kao što je rekao!

Gorana

06.01.2019 09:30

Bravo predsednice, tako se postuju praznici i obicaji u Srbiji.

Brane

06.01.2019 09:40

Vučić je jedan retki političar u regionu koji šalje iskrene poruke svom narodu i gradjanima regiona.

Milena

06.01.2019 09:42

Dostojanstveno kako nlaze vera i obicaji. Svi zajedno u ovom najradosnijem trenutku. Snazna poruka