Stefanović: Mi od izbora ne bežimo, spremni smo da proverimo volju naroda

Autor: Tanjug

Vesti

05.01.2019

23:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Srbije i visoki zvaničnik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je da ne može sa sigurnošću da kaže da li će ove godine biti izbora i ocenio da opozicija traži izbore, ali u stvari beži od njih, jer nema nikakav program koji bi bio alternativa vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Nebojša Stefanović

- U najmanju ruku imamo jednu neobičnu situaciju. Opozicija , koja je do pre samo šest godina bila vlast i već imala priliku da pokaže šta zna - počev od toga da je zatvorila hiljade preduzeća i ostavila 400.000 ljudi bez posla, oslabila dinar, dozvolila da toliko zemalja prizna nezavisnost tzv. države Kosovo - hoće da se vrati na vlast... Pričaju da hoće na izbore sve dok ne pomenete izbore. Čim ih pomenete, ođednom se predomisle - rekao je Stefanović.

Podsetivši da opozicija sada organizuje proteste, on je ocenio da ona nema nikakav program koji bi bio alternativa vlasti i dokaz da bi nešto bolje radila.

- Od njih, osim ''Vučiću, pederu'' i ostalih uvreda, dosad nismo čuli ništa, ni šta bi bio novi program, niti najmanju ideju kako da građani Srbije žive bolje - rekao je Stefanović.

 

 

- Mi od izbora ne bežimo, vredno radimo i uvek smo spremni da proverimo volju naroda - istakao je Stefanović.

Na pitanje da li iza protesta u Beogradu i Banjaluci stoje strane službe, kako tvrdi srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji je rekao da Britanci tim protestima ruše njega i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, on je rekao da za to nema nikakve indicije.

Stefanović je istakao da je politika Srbije da se ne meša u unutrašnje stvari bilo koje susedne zemlje ili entiteta, a za proteste u Beogradu rekao je da "iza njih stoje Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović".

O Putinovoj poseti

Ministar je ukazao i na značaj predstojeće posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji.

- Putinov dolazak je veoma i ovo je 15. susret predsednika Vučića s predsednikom Putinom, što je jasan indikator da su naši međusobni odnosi u uzlaznom trendu. Mi želimo najbolje moguće odnose s Rusijom, ali isto tako intenzivno radimo na pristupanju EU - rekao je Stefanović.

On je istakao da put Srbije ka EU nije "posut šećerom", da je težak i da je ona često suočena s nepravdama.

- Kada pitate ljude o društvenim vrednostima i kvalitetu života, u kojoj bi zemlji želeli da žive, da rade i primaju platu, najveći broj će izabrati zemlje zapadne Evrope... Zato mi želimo da usaglašavamo zakonodavstvo sa EU... Ne mogu da vam se sviđaju Nemačka i standard u njoj, a da vam se ne sviđaju nemački zakoni - rekao je Stefanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
milena

06.01.2019 08:02

Idemo na izbore, to je jedina legitimna politika gde narod kaže svoje!

Fica

06.01.2019 08:02

Narod je najbolji sud i on ce na izborima najbolje pokazati kome veruje.

Nina

06.01.2019 08:07

Izbori su resenje, neka narod pokaze koga zele da ih vodi u buducnosti.

Lela

06.01.2019 09:07

Ministar je sasvim upravu.....