Šokantno! Dačić više puta mesečno dobija anonimne pretnje

Autor: Tanjug

Vesti

03.01.2019

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anonima pisma s pretećim sadržajem stižu i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, pišu beogradski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug
Ivica Dačić

Kako se navodi, pretnje upućene Dačiću, kao i njegovoj porodici, stižu više puta mesečno, a pisane su rukom.

Najčešće su pretnje iz Hrvatske, Albanije i s Kosova, navodi sagovornik "Kurira" i dodaje da ih iste osobe šalju više puta.

Prema njegovim rečima, protokol je takav da svaka pretnja mora da se prijavi policiji i Bezbednosno informativnoj agenciji (BIA).


Komentarišući ova saznanja, Dačić kaže da se s godinama bavljenja politikom navikao na pretnje i da ga ne zanimaju.

Sa druge strane, profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić kaže da nijedna pretnja ne sme da se ignoriše i da mora da se prijavi službama.

- Istorija nas uči da je život političara u Srbiji vrlo ugrožen. Toko 19. i 20 veka  mnogo lidera je izgubilo život u atentatima, ali taj ružni trend nije prisutna samo u našoj državi, nego i kod drugih naroda. Svaka pretnja koja stiže visokim funkcionerima kao što su Vučić i Dačić, koji su najizloženiji, mora da se shvati kao najozbiljnija sve dok se ne ustanovi da nije ozbiljna. Službe treba da ih tretiraju kao da iza nnjih stoji jaka teroristička organizacija, iako se u 99 odsto radi o osobama koje nisu sposobne da izvrše te pretnje – zaključuje Dragišić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading