"Nova godina donosi nove obmane i laži Vuka Jeremića"

Autor: Republika

Vesti

02.01.2019

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik SNS Marko Ðurić ocenio je danas da je apsurd da o srpsko-ruskim odnosima govori Vuk Jeremić, deo režima u vreme kojeg su odnosi dva naroda i države dovedeni na najniže grane u istoriji.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Vuk Jeremić

"Nova godina donosi nove obmane i laži Vuka Jeremića, koji očito ne namerava da odustane od svoje politike pravljenja smutnji i zavada", naveo je Ðurić u saopštenju.

Navodi da je Jeremić sa svojim šefom Borisom Tadićem prevario Rusiju kada se pretvarao da prikuplja podršku za razgovore o Kosovu i Metohiju u Ujedinjenim nacijama, a onda preko noći dijalog preneo pod okrilje Evropske unije, što mu, smatra Ðurić, u Moskvi nikada nije zaboravljeno.


"NATO entuzijasta Jeremić zaboravlja i da je u vreme njegovog režima Srbija 2010. godine izostala sa parade u Moskvi povodom 65. godišnjice pobede nad fašizmom, na kojoj su tada defilovali pripadnici velikog broja stranih armija, ali ne i srpske. Podsetiću da su srpski gardisti, na 70. godišnjicu pobede nad fašizmom defilovali Crvenim trgom, i to upravo zato što su Jeremić i ostali ideolozi rusofobije u Srbiji zauvek oterani sa vlasti", navodi Ðurić.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Đurić

Ističe da o ličnim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina ništa ne govori rečitije nego broj njihovih susreta i dodaje da samo nekoliko svetskih lidera ima, poput Vučića, uvek otvorena vrata kod predsednika Ruske Federacije.


"Jeremić i njegovi partijski prijatelji su, dakle, umalo uspeli da pokvare ono što se pokvariti ne može, a to je iskonska i iskrena ljubav srpskog i ruskog naroda i naše dve države", navodi Ðurić.

Dodaje da o Jeremićevim lažima dovoljno govori to što su u njegovo vreme na aerodrom u Batajnici sletali gostujući avioni NATO, a da su danas tamo ruski migovi 29.

"Nadam se da će Vuk Jeremić u 2019. godini, u pauzama između laži i obmana, konačno naći vremena da srpskoj javnosti odgovori koliko je i za koje usluge dobio novca od Katara i svog pokrovitelja kontroverznog biznismena Patrika Hoa", zaključio je Ðurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Marko

02.01.2019 14:23

Covek lupa ko maksim po diviziji, da nema savez niko od njih cenzus ne bi presao, to im je bila jedini politicki spas inace bi nestali.

Ronaldinjo

02.01.2019 14:28

Jeremić i njegovi partijski prijatelji su, dakle, umalo uspeli da pokvare ono što se pokvariti ne može, a to je iskonska i iskrena ljubav srpskog i ruskog naroda i naše dve države. Funkcioneri opozicije su lagali ceo svet.

Sanja

02.01.2019 14:37

Koo jos slusa Jeremica ludaka?

MilijanaLakić

02.01.2019 14:51

Voleo bi Vuk plaćenik Jeremić da je sve to što priča tačno, ali ga je narod"pročitao" već odavno i on im služi samo za podsmeh, jedino što "sa nestrpljenjem" očekujemo je kakva će biti sledeća nebuloza koju će da lansira, da vidimo ima li njegovo ludilo granice?