Jeremić računa da strane sile promene volju naroda i da ga vrate na vlast!

Autor:

Vesti

02.01.2019

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izgleda da je zaboravio da je vlast kojoj je on pripadao isključila Rusiju iz procesa rešavanja pitanja Kosova i Metohije, pa sada tvrdi da je odnos vlasti prema Rusiji "licemeran i neiskren, uprkos podršci koju Moskva pruža Beogradu". Međutim, ono što možda i više zabrinjava, nisu Jeremićeve neosnovane tvrdnje, već njegova najava o mešanju spoljnog faktora u promenu narodne volje u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vuk Jeremić

- Srbija poštuje ono što je Rusija uradila za nju i pokazuje to i kada je teško, kao što recimo nije uvela sankcije Rusiji uprkos velikim pritiscima - rekao je danas Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodao da je upravo Vuk Jeremić, zajedno sa Ðilasom, Tadićem i Borkom Stefanovićem, koji su činili tadašnju vlast, značajno smanjio šanse Srbije da se bori za svoj suverenitet na Kosovu i Metohiji.

- Katastrofalnim odlukama te vlasti, odlučivanje o statusu Kosova i Metohije izmešteno je iz Ujedinjenih nacija u okvire Evropske unije i zato danas imamo briselski dijalog, u kojem ne učestvuju ni Rusija, ni Kina, već države koje su u velikom broju priznale takozvanu nezavisnost Kosova - kazao je Stefanović.

Podseća i da je jedna u nizu pogubnih odluka u vreme vlasti Jeremića, Ðilasa, Tadića i drugih bilo i postavljanje pitanja pred Međunarodnim sudom pravde, na koje smo dobili odgovor da proglašenje takozvane nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

Upravo je ta odluka, ističe, pokrenula talas novih država koje su priznale tzv. nezavinost Kosova.

Takođe, u vreme njihove vlasti uvedena je granica i carina na Jarinju i Brnjaku, između dva dela teritorije Republike Srbije, što dovoljno govori o štetočinskoj politici koju su vodili Jeremić i tadašnja vlada, rekao je Stefanović.

Prema njegovom mišljenju, međutim, posebno je zabrinjavajuća najava Jeremića o mešanju spoljnog faktora u promenu narodne volje u Srbiji, pa bi bilo dobro, kaže Stefanović, da nam Jeremić otkrije na koje strane sile računa da bi mogle ponovo da ga vrate u fotelju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
sasa

02.01.2019 13:03

Jeremic se bas zanosi...

Petar

02.01.2019 13:04

Taj je politicku pesmu otpevao. U Srbiji gradjani odlucuju o tome ko gde sedi.

Fica

02.01.2019 13:06

Ovaj Jeremic nije bas sam sa sobom.

Nenad

02.01.2019 13:06

Sta rece ovaj nesrecnik Jeremic? U Srbiji je sila samo srpski narod i to sa olovkom u ruci, na izborima. Kakve bre strane sile!