(FOTO, VIDEO) Srbija dočekala Novu godinu uz vatromete i muziku!

Autor: Tanjug

Vesti

01.01.2019

10:22 >> 10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova godina dočekana je širom Srbije uz vatromet i koncerte na trgovima, a slavilo se i u restoranima, kafićima, ali i kod kuće.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Doček 2019. godine

Beograđani su u novu godinu ušli uz vatromet sa Bajagom, Harisom Džinovićem, Dejanom Petrovićem, Sašom Kovačevićem. Koncert je organizovan ispred Skupštine Srbije, a Beograđani i gosti iz inostranstva uživali su u muzici i grejali se uz kuvano vino.

Na dočeku ispred Skupštine nije bilo incidenata, ali je zato Hitna pomoć imala pune ruke posla na drugim lokacijama u gradu i intervenisali su tokom noći čak 139 puta.


Novu godinu u Beogradu docekalo je više od 40.000 stranih turista, rekao je direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović. 

Novosađani, koji su Novu godinu dočekali na Trgu slobode, uživali su u nastupu Neleta Karajlića, Magnifica i di džejeva iz Moskve, Filatova i Karasa.
Zrenjaninci su Novu godini dočekali na trgu, restoranima, kafićima. Specijalni gost bio je Ðorde David.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#jan1 #2019 ?

A post shared by Donald Čuka (@donald.cuka) on Dec 31, 2018 at 4:02pm PST

 
Uz "Neverne bebe " i vatromet na centralnom gradskom trgu i Subotičani su zakoračili u Novu godinu.

 

 

U ponoć su tradicionalno ušli uz taktove valcera "Na lepom plavom Dunavu".

Uz legendarnu muzičku rok grupu "Galija" i raskošan vatromet, na Gradskom trgu u Jagodini Novu 2019. godinu je dočekalo oko 5.000 ljudi ovog grada, Pomoravlja, Resave i Levča.

Uz stare, nezaboravne hitove "Još uvek sanjam", "Ipak verujem u sebe", "Mesto pored prozora"... i nove pesme sa najnovijeg albuma "U raju iznad oblaka", Nenada Milosavljevića i ekipe, cupkali su i pevali i mladi i stari Pomoravci, prkoseći slaboj kiši i niskoj temperaturi.

Bilo je veselo i ove godine, zahvaljujući strogim propisima i kaznama, bilo je manje i pirotehnike. 

Novu 2019. godinu na Trgu, kod Spomenika despota Stefana, koju je organizovala Skupština opštine Despotovac, uz koncert Saše Bogosavljevića, kuvano vino i vatromet, dočekalo je nekoliko stotina građana. I ovde je, rečeno je Tanjugu u Informatovnoj službi opštine, bilo veselo a na kraju svi su se uhvatili u kolo i ovde je bilo mnogo manje pirotehnike nego prošlih godina a stalno je dežurala i policija. 

Druge opštine u Pomoravskom okrugu Ćuprija, Despotovac, Svilajnac i Rekovac nisu organizovale doček na trgovima.

Na Zlatiboru je 10.000 građana dočekalo Novu godinu u restoranima, ali i na otvorenom. Na trgu na Zlatiboru pevala je Dragana Mirkovic, a Nova godina je dočekana uz trubače.

 

 

Na Kosovu i Metohiji Nova godina je dočcekana mirno i veselo. Organizonag dočeka na otvorenom na severu Kosova i Metohije nije bilo. 

Srbi u južnoj pokrajini ispratili su staru i dočekali Novu godinu uglavnom u krugu porodice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading