Bujketa optužuju! Dao je "zlatne koke" Đilasu i Šolaku, pa upropastio Javni servis

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

30.12.2018

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik UO RTS Vladimir Vuletić naložio reviziju poslovanja, sumnjiči Bujoševića da je najbolje TV serije namerno prepuštao Đilasovoj TOP TV, da protivno odluci UO reklamira SBB.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Dragan Bujošević nije znao s kim ima posla?

Članovi Upravnog odbora Radio-televizije Srbije sumnjiče generalnog direktora ove medijske kuće Dragana Bujoševića za proneveru budžetskog novca i tajne dilove sa tajkunima Draganom Đilasom i Draganom Šolakom, otkriva Informer.

Kako saznajemo, predsednik UO RTS Vladimir Vuletić naložio je reviziju poslovanja Žutog Bujketa, kome zamera niz štetnih poslovnih poteza koji su, kako tvrdi, naneli ogromnu štetu Javnom servisu.

Najbolje serije Šolaku 

Bujoševiću je zamereno što je "zlatne koke" RTS, serije "Ubice mog oca" i "Senke nad Balkanom", prepustio tajkunima Draganu Đilasu i Draganu Šolaku.

Izvor  iz vrha RTS kaže da je 'otvorena Pandorina kutija' i da se u narednim danima mogu očekivati silni skandali na Javnom servisu.

- Predsednik UO Vlada Vuletić sumnjiči Bujketa da je sklapao ugovore štetne po RTS, da je 'zlatne koke' RTS, serije 'Ubice mog oca' i 'Senke nad Balkanom', namerno prepustio tajkunima Draganu Đilasu i Draganu Šolaku... Zamera mu i to što je na RTS reklamirao SBB-ovu novu platformu EON iako je Upravni odbor to zabranio zbog nelojalne konkurencije... Takođe, postoje podaci da su pojedinci na Javnom servisu potpuno nezakonito uzeli astronomske otpremnine za dobrovoljni odlazak u penziju i na račun toga inkasirali i po 50.000 evra, sve, naravno, sa Bujketovim odobrenjem - prenosi sagovornik Informera.

Sagovornik prenosi da je Bujošević članovima UO zbog svega zapretio privatnim tužbama!

Tražio da u januaru 2019. ne ide u penziju

Dragan Bujošević je nedavno od Upravnog odbora Javnog servisa tražio da mu produže mandat do 2020. godine, iako već za nekoliko dana, početkom 2019. godine, ispunjava sve uslove za odlazak u starosnu penziju.
Žuti Bujke je na čelu RTS od maja 2015. godine, a u januaru će napuniti 65 godina i ostvariti pravo na penziju.

- Bujošević je zapretio privatnom tužbom i Vuletiću i još nekim članovima UO. Rekao je da neće dozvoliti da mu se tako radi iza leđa i da se lažno optužuje - navodi izvor sa Javnog servisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading