Đurić: Najava Prištine o ukidanju prelaza sa Albanijom - nelegalna! Neka neko zaustavi šovinističku euforiju

Autor: Tanjug

Vesti

29.12.2018

22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Izjava Ramuša Haradinaja i predstavnika Republike Albanije o ukidanju prelaza pokazuje pravu, velikoalbansku prirodu režima u Prištini", izjavio je večeras direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Đurič

- Ovakve korake preduzimaju potpuno nelegalno, a za mart najavljeno ukidanje prelaza i kontrola predstavljalo bi grubo kršenje međunarodnih obaveza Prištine sa potencijalno nesagledivim posledicama - ukazao je Ðurić.

On ističe da svako politikantsko divljanje, poput ovog, samo je stvaranje plodnog tla za nove sukobe i udaljava region od rešenja. 

- Upozoravam odgovorne u međunarodnoj zajednici da se ubrzana eskalacija tenzija, izazvana šovinističkom euforijom Prištine, mora zaustaviti. Sve ozbiljne posledice koje mogu da proisteknu iz njihovog nečinjenja biće u punoj meri njihova odgovornost - poručio je Ðurić.

On ukazuje da ako Priština i Tirana kriju da je granica Srbije sa Albanijom dugačka 111 kilometara, ili se prave da ne znaju da po Rezoluciji 1244 ne da nije definisano ukidanje prelaza prema Albaniji, već je propisano pristustvo državnih organa Republike Srbije na njima, međunarodna zajednica bi na to morala da ih podseti, saopštila je Kancelarija za KiM.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading